UPDATE, ora 22.30: ApaServ nu a depistat deocamdată avaria, încă se lucrează

HomeActualitate

UPDATE, ora 22.30: ApaServ nu a depistat deocamdată avaria, încă se lucrează

Luni seară, 8 august, o avarie care s-a produs la rețeaua de apă, la intersecția străzilor Tineretului și Smirodava, a lăsat, iar, Romanul fără apă. Avaria a fost sesizată în jurul orei 17.30, iar reprezentanții companiei ApaServ au anunțat, în jurul orei 19.15, ca la 19.30 se va stopa furnizarea apei în tot orașul. La acea oră, deja în zonele centrale nu mai era apă, semn că, așa cum s-a anunțat, apa se ia în tot orașul, pentru că sectorizările de mult anunțate nu funcționează încă.

La fața locului, în jurul orei 22.00, aproape la 4 ore de la anunțarea avariei, se aflau primarul Leonard Achiriloaei și viceprimarul Radu Samson. Acesta din urmă era prezent la locul avariei pe când se anunțase avarie, de la ora 17.30. Din fericire, la ora 22.00, nu mai curgea apă la vale pe strada Smirodava. Dar, în același timp, în ciuda faptului că la fața locului erau utilaje și câțiva angajați ai ApaServ, nu se găsise încă unde „este problema”. Autoritățile locale spun că marja de a reporni furnizarea apei potabile în această noapte este rezonabilă – cel târziu marți dimineață, spuneau aceștia, o să curgă apă la robinete.

De menționat este că, în timpul acestei lucrări, segmentul de pe strada Tineretului de la scările spre Colegiul Național „Roman-Vodă” până la intersecția cu strada Smirodava este închis traficului rutier.

Vom reveni cu detalii în momentul în care factorii de decizie vor furniza noi informații. În cel mai rău caz, dacă apa nu va reveni în instalații, Primăria ar trebui să se asigure că va face puncte de distribuție de apă potabilă și apă menajeră.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0