Prima paginăPolitica

UNPR şi PSD şi-au înregistrat oficial „relaţia”

Dimensiune text

UNPR se aliază oficial cu PSD, în cadrul Alianţei de Centru Stînga, parte a USL. Liderii din Neamţ ai USL consideră că alianţa UNPR – PSD nu poate fi considerată o surpriză şi acuză o lipsă de comunicare dintre UNPR şi PSD.

 

Foto: Preşedinţii PSD şi UNPR, Victor Ponta şi Gabriel Oprea

 

UNPR a anunţat că a devenit parte a USL, prin Alianţa de Centru Stînga formată cu PSD şi înregistrată, în această lună, la Tribunalul Bucureşti. Astfel, începînd cu sesiunea parlamentară de toamnă, „Uniunea Naţională pentru Progresul României activează ca parte integrantă a Uniunii Social Liberale, confirmînd şi întărind astfel sprijinul politic acordat de UNPR Guvernului condus de Victor Ponta. Alianţa de Centru Stînga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opţiuni de centru-stînga din spectrul politic românesc„, anunţă un comunicat al UNPR.

De asemenea, UNPR susţine că „această coagulare a forţelor de stînga va consolida Uniunea Social Liberală, va contribui la o mai bună guvernare, va întări politicile şi măsurile sociale, în special cele luate pentru creşterea nivelului de trai, va favoriza dialogul social şi va asigura stabilitatea României, în acord cu interesul naţional„.

Pentru liderii USL din Neamţ, constituirea acestei alianţe nu este nici pe departe o surpriză. „Acest anunţ al UNPR este doar o clarificare, dat fiind faptul că aceste lucruri erau binecunoscute încă din luna mai, de cînd UNPR a încheiat o alianţă cu PSD. În judeţul Neamţ este, însă, o situaţie mai specială, întrucît UNPR a fost aliată cu Partidul Democrat Liberal la alegerile locale. Credem că această situaţie se va normaliza, însă, în zilele următoare„, a afirmat liderul liberalilor nemţeni, Dorinel Ursărescu.

De altfel, şi senatorul PSD Ioan Chelaru se aşteaptă ca, în judeţul Neamţ, UNPR să se delimiteze clar de partidul alături de care a participat la alegerile locale – PDL. „Nu reprezintă nici o surpriză acest comunicat şi nu cred că vor fi probleme în ceea ce priveşte funcţionarea alianţei USL – UNPR în judeţul Neamţ. Mă aştept ca UNPR să se delimiteze clar de PDL în perioada următoare„, a spus Ioan Chelaru.
Pe de altă parte, preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, consideră că, în judeţul Neamţ, s-a înregistrat o lipsă de comunicare între UNPR şi PSD: „Sînt convins că problema lipsei de comunicare dintre PSD şi UNPR se va rezolva cît de curînd, iar alianţa va funcţiona aşa cum se întîmplă şi la nivel central„.

Punctul de vedere al liderului UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, nu a putut fi consemnat, acesta angajîndu-se cu disponibilitate pentru un interviu ulterior apariţiei acestui material.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0