Prima paginăPolitica

UNPR Neamț i-a primit pe membrii PRM din zona Roman

Dimensiune text

Organizația Neamț a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) este, de sâmbătă, 24 octombrie, mai mare cu peste o sută de membri, în urma aderării la această formaţiune politică a membrilor Partidului România Mare (PRM) din municipiul Roman şi mai multe comune din zonă. Acum, organizaţia judeţeană a UNPR numără aproximativ 13.500 de membri – vechii uneperişti, la care s-au adăugat membrii PPDD şi, mai nou, membri ai PRM, după cum a declarat copreşedintele UNPR Neamţ, Constantin Iacoban.

unpr 02„Este un element extraordinar de important pentru noi, pentru că aduce o întărire puternică acestei zone, alături de PPDD şi colegii noştri mai vechi din UNPR. Aducerea celor din PRM la noi în organizaţie aduce o creştere puternică de imagine pentru noi în zonă, un mesaj puternic pentru alegătorii noştri. Eu le mulţumesc colegilor că au făcut acest pas. Suntem onoraţi de gestul dumnealor. De azi înainte suntem o echipă”, a afirmat Constantin Iacoban.

Aderarea la UNPR a peremiştilor din Roman şi împrejurimi a fost parafată la Roman, în prezenţa copreşedintelui UNPR Neamţ, Constantin Iacoban. În cadrul unei conferinţe de presă organizate după întâlnirea membrilor UNPR cu cei ai PRM, Constantin Iacoban a prezentat ce înseamnă, numeric vorbind, această fuziune care a avut loc în zona Roman. „Colegii de la PRM au fost de acord să vină la UNPR pentru că în statutul celor două formaţiuni politice există prevederi comune şi sunt partide compatibile. Nu e de neglijat nici dorinţa celor de la PRM de a fi alături de un partid în continuă creştere, un partid puternic, bine poziţionat în judeţul Neamţ. Am primit în rândul nostru 15 organizaţii întregi, dar şi oameni din localităţi în care organizaţiile s-au destrămat între timp şi în care vom reface structurile organizatorice. După data de 24 octombrie 2015, UNPR are în plus cinci consilieri locali şi vom continua să primim şi alţi aleşi locali, împreună cu organizaţii din alte zone ale judeţului, în perioada următoare. Dorinţa UNPR este de a se extinde şi de a cuprinde oameni de calitate”, a declarat copreşedintele UNPR Neamţ, Constantin Iacoban.

Noii veniţi în uniunea progresistă au fost reprezentaţi de preşedintele coordonator pe zona Roman – colonelul în rezervă Petrea Stanciu, fostul preşedinte romaşcan, Daniel Enache, şi fosta preşedintă a femeilor PRM Roman, Lenuţa Grumăzescu.

„Cunoaşteţi faptul că, la nivel naţional, Partidul România Mare e într-un proces de destrămare. Până la ora actuală, nu avem date cum că o anumită personalitate din fostul PRM îşi asumă conducerea centrală. La nivel de judeţ, organizaţia este autodizolvată, astfel că noi am rămas, practic, o enclavă a peremiştilor în zona Roman. Am ales să facem această fuziune având în vedere că principiile doctrinare ale PRM şi cele ale UNPR au puncte comune, atât privind interesul natural, pe care îl proclamă prin tot ceea ce întreprinde UNPR, precum şi prin activarea acelui consens politic pe care noi, la nivelul conducerii PRM, nu am avut şansa să îl aplicăm, pentru a ne afla la conducere. Noi avem 15 organizaţii în zona Roman. Venim, aşadar, cu un potenţial competitiv, prin această fuziune cu UNPR. Alături de cei care vor reprezenta în continuare UNPR pe zona Roman, vom activa şi vom căuta să apărem atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare, şi să avem rezultate din cele mai bune”, a susţinut Petrea Stanciu.

La conferinţa de presă a fost prezent şi senatorul UNPR Liviu Bumbu. „Este un important eveniment local şi sperăm să avem mână bună, iar acest eveniment să fie reluat şi în alte zone, şi în alte judeţe. În ciuda a tot ceea ce se spune, UNPR este un partid de principii, foarte limpede exprimate, şi anume progresul naţional şi patriotismul pozitiv”, a spus senatorul Liviu Bumbu.

După încheierea tuturor protocoalelor de primire şi a altor organizaţii PRM din judeţ în UNPR, vor avea loc alegeri pentru stabilirea Biroului Permanent Judeţean, în care vor fi cooptaţi membri care provin de la cele trei formaţiuni politice reunite.

Totodată, la Roman au avut loc discuţii despre obiectivele politice ale UNPR, despre pregătirea alegerilor locale, despre criteriile de eligibilitate pentru stabilirea candidaturilor politice şi alte probleme organizatorice.

COMENTARII

WORDPRESS: 0