Prima paginăPolitica

Unii ajung miniștri, alții zboară din fotolii

Dimensiune text

Șefii USL din Neamț speră la patru posturi de secretari de stat și șefi ai unor agenții naționale. Stejărel Olaru, Cristian Ababei, Dan Vasile Constantin și Dan Manoliu sunt propuși  de șefii lor de partid. În termen de o lună, toți șefii instituțiilor deconcentrate din județ numiți de PDL vor fi schimbați.

 

Foto: Dan Manoliu și Dan Vasile Constantin

 

Luni, 14 ianuarie, Biroul Politic Permanent al PNL s-a întrunit la București, unul din subiectele discutate fiind și lista persoanelor nominalizate la funcții în ministere.
Potrivit deputatutului PNL Dorin Ursărescu, co-președinte al USL Neamț și președinte al organizației PNL Neamț, organizația condusă de el a obținut două posturi. „Din punctul nostru de vedere, lista este finalizată și urmează negocierile cu PSD. PNL Neamț l-a susținut pe Stejărel Olaru la funcția de secretar de stat pentru Departamentul Românilor de Pretutindeni. De asemenea, am reușit să obținem o altă funcție extrem de importantă, poate mai importantă decât cea a unui ministru. Cristian Ababei, pe care noi l-am promovat în funcția de șef al Autorității de Management pentru Implementarea Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POS DRU, se va menține în funcție. El este cel care a reușit să salveze acest program, care era în pericol de a fi suspendat. A avut o misiune aproape imposibilă, pentru că, în termen de șase luni, el a trebuit să repare dezastrul făcut de PDL. Dacă, în ceea ce privește alte programe cu funduri europene, lucrurile se pot cuantifica, în ceea ce privește POS DRU, este foarte greu de stabilit dimensiunea dezastrului„, a precizat deputatul PNL Dorin Ursărescu.

Potrivit acestuia, cele două posturi pe care le-a obținut județul Neamț sunt sigure, iar săptămâna aceasta vor urma negocierile cu PSD. „În termen de o lună de zile, fiecare ministru trebuie să schimbe șefii instituțiilor deconcentrate din teritoriu. Este vorba de toți cei numiți de guvernarea PDL„, a mai spus liberalul romașcan.

Din partea PSD Neamț, noi am nominalizat la funcții de secretar de stat și șef de agenție pe Dan Vasile Constantin și pe Dan Manoliu. Vom vedea ce vom putea obține în urma negocierilor„, a afirmat deputatul Ionel Arsene, președintele al organizației PSD Neamț și co-președinte al USL Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ROMASCAN 9 ani

    Mai bine ar raspunde de ce a fost anchetat in urma intrarii in faliment a societatii SUGTC -ROMAN.