Unde vor funcționa centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din Roman

HomeSanatate

Unde vor funcționa centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din Roman

Municipalitatea pregătește, în aceste zile, demararea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus COVID-19, etapă destinată vaccinării populației cu grad ridicat de risc – adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă – și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, a vizitat miercuri, 13 ianuarie, locațiile din Roman în care vor funcționa centrele de vaccinare. Aici ar urma să se vaccineze o populație estimată de circa 14.800 de persoane, conform listei Prefecturii Neamț, de către șapte echipe de vaccinare.

„Astăzi, am fost în locațiile unde vor funcționa cele patru Centre de vaccinare împotriva COVID-19. La Colegiul Tehnic «Miron Costin» din strada Ștefan cel Mare, numărul 268, se amenajează în aceste zile trei puncte de vaccinare, iar la sediul ASCHF-R din strada Bogdan Dragoș, numărul 262, cel de-al patrulea punct. Aceste spații îndeplinesc toate condițiile impuse pentru asigurarea actului  medical. Am toată încrederea că începând de vineri, 15 ianuarie 2021, vor deveni operaționale și vom face astfel, un pas înainte, în lupta împotriva acestui virus”, a transmis primarul Leonard Achiriloaei.

Primăria municipiului Roman a făcut un apel către medicii, asistenții medicali, cu drept de liberă practică și registratorii (operatori date) care doresc să facă parte din Programul național de vaccinare, constituind echipele operaționale din cele patru centre de vaccinare, care vor funcționa pe raza municipiului, să se înscrie la numărul de telefon: 0745.844.219 sau e-mail daniel.ursu@primariaroman.ro , până joi, 14 ianuarie 2021, ora 12:00.

Conform Prefecturii Neamț, lista centrelor din județul Neamț aprobate pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 este următoarea (click pentru zoom):

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0