Prima paginăActualitateRoman

Undă verde pentru extinderea canalizării în Roman

Dimensiune text

Contractul de lucrări s-a semnat miercuri, la Roman. Lucrările fac parte dintr-un proiect european de aproximativ 107 milioane de euro. Directorul ApaServ şi preşedintele CJ Neamţ au profitat de ocazie pentru a-şi adresa cuvinte tăioase.

Miercuri s-a semnat, la Primăria municipiului Roman, unul din cele şapte contracte de lucrări care sunt parte integrantă a proiectului major „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Neamţ” în valoare de 453.589.363 de lei, din care finanţare europeană de 79,14% şi cofinanţare naţională de 20,86%.

Contractul de lucrări 4, „Extinderea reţelelor de canalizare în Roman şi Săbăoani”, este în valoare de 27.389.517 lei fără TVA şi a fost câştigat de asocierea firmelor TLSIT SA şi Moldocor SA.

Conform managerului de proiect, Bogdan Curcudel, populaţia beneficiară a proiectului este de aproximativ 237.000 de locuitori. În cadrul proiectului, în municipiul Roman se va extinde reţeaua de canalizare cu 14.869 de metri, pe 34 de străzi, şi se vor construi 13 staţii de pompare a apelor uzate. În Săbăoani, extinderea reţelei de canalizare se va face cu aproximativ 17,2 kilometri, pe 29 de străzi, şi se vor construi două staţii de pompare a apelor uzate. Contractul are o durată de 18 luni, iar după implementarea acestuia se estimează creşterea numărului clienţilor cu 20%.apaserv02

„Acest contract a trebuit să facă faţă unei intense campanii de presă. Deşi unii cred că ApaServ este plină de hoţi şi câştigătorii sunt cunoscuţi de la început, se va vedea adevărata faţă a unei companii. Suntem o companie care a făcut istorie în accesarea fondurilor europene şi am reuşit să ne dezvoltăm an de an. Profit de această ocazie să mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect, plecând de la ApaServ, continuând cu reprezentanţii administraţiilor locale beneficiare, domnului preşedinte Pruteanu – care era preşedintele la Consiliul Judeţean la acea vreme – şi, nu în ultimul rând, domnul preşedinte Tărâţă, care, deşi nu are încredere în conducerea ApaServ, sper să ne sprijine în continuare la implementarea acestui proiect”, a afirmat Cătălin Dughir, directorul general al ApaServ SA.

Declaraţiile acestuia au fost completate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă. „Am înţeles aluziile domnului Dughir. Nu am avut şi nici nu voi avea încredere în conducerea ApaServ. Este bine că s-a intrat în linie dreaptă cu acest proiect. În legătură cu afirmaţiile făcute, sper că, la final, se va dovedi realitatea lucrurilor. Atât timp cât voi fi la Consiliul Judeţean, nu voi renunţa la ideea micşorării preţurilor la apă şi la canal. Dar cel mai important este ca proiectul să fie respectat cu sfinţenie şi lucrările să se realizeze. Sunt singur că lucrările se vor realiza bine, am încredere în inimosul primar al Romanului şi mă bucur că o firmă din Neamţ a câştigat acest contract, pentru că banii vor rămâne în judeţ”, a precizat Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ.

apaserv03„Este un lucru bun că se aduc bani, se aduc investiţii, e de apreciat că sunt firme din judeţul Neamţ. Ar trebui să lăsăm problemele deoparte şi să felicităm participanţii, să ne bucurăm de realizarea acestui contract şi de următoarele”, a fost mesajul transmis de George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ.

Înainte de semnarea contractului, primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, şi-a amintit de perioada premergătoare câştigării proiectului european. „Îmi exprim satisfacţia pentru realizarea acestui proiect. Alături de specialiştii ApaServ au lucrat la realizarea acestui proiect specialişti din cadrul Primăeriei Roman. Mi-aduc aminte că lucram la Piatra Neamţ şi ne prindea chiar şi ora 1-2 noaptea. Pe lângă aceste 34 de străzi din proiect, mai avem încă şase în lucru. Acest proiect este cel mai mare, de la Revoluţie până acum. Este primul proiect de infrastructură apă şi canal, pentru că noi avem încă un proiect european, pe fonduri de la Agenţia Fondului de Mediu, iar aceste lucrări vor da o altă competitivitate şi un alt randament reţelelor din municipiul Roman”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

După momentul alocuţiunilor, directorul general al ApaServ şi Alexandru Cocuţ, directorul SC TLSIT SA, au semnat contractul care dă startul lucrărilor de extindere a canalizării în zonele Nicolae Bălcescu, Petru Rareş, Mihai Viteazu şi Primăverii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0