Prima paginăActualitate

Unchiul lui Gheorghe Ștefan nu a avut nicio şansă

Dimensiune text

Leziunile provocate de accidentul rutier au fost incompatibile cu viaţa. Prefectul George Lazăr este în continuare internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

prefect03Medicii legişti au stabilit cauza morţii în cazul şoferului care a decedat marţi, în urma accidentului rutier în care a fost implicat prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr. Imediat după accident, s-a luat în calcul inclusiv varianta conform căreia conducătorul auto ar fi suferit un infarct şi nu a mai putut controla volanul. Dar examinarea organelor interne a dus la o altă concluzie: inima conducătorului auto s-a rupt în două din cauza violenţei impactului. „Fiind accident de circulaţie şi moarte violentă, a fost realizată necropsia şoferului de pe autoturismul Logan, sub incidenţa laboratorului de Medicină Legală, iar în urma acesteia s-a constatat că domnul respectiv a suferit un traumatism forte toracic, cu fractură de stern, fracturi multiple costale şi ruptură cardiacă post traumatică. Ruptura de cord este fatală. Astfel, iese din calcul posibilitatea unui infarct”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, rănit în accident, a fost supus unor investigaţii medicale amănunţite la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, starea lui de sănătate fiind stabilă. „Starea de sănătate a domnului prefect este stabilă. Nu sunt indicaţii de operaţie, iar prognozele pentru el sunt favorabile”, a declarat miercuri medicul Mircea Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

În timp ce prefectul George Lazăr îşi revine după accidentul rutier în care a fost implicat, Prefectura Neamţ este condusă de subprefectul Vlad Angheluţă. „Voi coordona activitatea din Prefectură atâta timp cât domnul prefect va fi în concediu medical. Totul depinde de concluziile la care vor ajunge medicii de la Iaşi. Eu pot să vă confirm că am discutat miercuri cu domnul prefect la telefon şi era bine, era stabil, dar trebuia să se mai supună unor investigaţii medicale”, a declarat Vlad Angheluţă, subprefectul judeţului Neamţ.

Reamintim faptul că marţi, 14 ianuarie, prefectul George Lazăr a fost implicat într-un grav accident rutier, în urma căruia o persoană a decedat. Prefectul judeţului Neamţ era la volanul unui Volskwagen Touareg, în maşină aflându-se şi doi pasageri – şeful său de cabinet şi un preot de la Mănăstirea Giurgeni. Autoturismul a intrat în coliziune cu o maşină Dacia Logan, condusă de Vasile Marian, de 64 de ani, unchiul lui Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra Neamţ. În urma impactului, Vasile Marian a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, dar a decedat după ce a ajuns la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Pasagerii din maşina condusă de prefect au scăpat cu răni uşoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili exact cum s-a întâmplat accidentul.

COMENTARII

WORDPRESS: 0