HomeActualitate

Un vis frânt la 32 de ani: Alexandru George Timofte va fi înmormântat la Horia

Alexandru George Timofte, unul dintre gemenii fostului director al Serviciului Român de Informaţii, Radu Timofte, a murit vineri, după o boală necruţătoare. Prietenii, colegii şi cei apropiaţii sunt alături de familia sfâşiată de durere. Înmormântarea va avea loc marţi, 13 ianuarie, la ora 12.00, în cimitirul din Horia.

Moartea lui Alexandru George Timofte, unul dintre gemenii fostului director al Serviciului Român de Informaţii Radu Timofte, la numai 32 de ani, a surprins pe toţi cei care l-au cunoscut şi a îndurerat o familie.

Alexandru avea toată viaţa înainte. Era tânăr, făcea sport, cocheta cu pictura, dar dorea să facă o carieră în cinematografie, avea multe proiecte pe hârtie. Cu toate acestea, soarta l-a oprit din drum. În mai puţin de o săptămână, tânărul plin de viaţă şi dornic de a se realiza prin forţe proprii avea să fie îngenunchiat de o boală necruţătoare care a debutat în forţă şi a evoluat galopant. A murit la Bucureşti vineri, 9 ianuarie, lăsând în urmă o mamă sfâşiată de durere, neputincioasă în fața destinului nemilos.

Alexandru (dreapta) îşi dorea o carieră în cinematografie

Alexandru (dreapta) îşi dorea o carieră în cinematografie

Multe dintre planurile lui Alexandru vor fi continuate de fratele geamăn, Florin Corneliu, deoarece amândoi îmbrăţişau aceleaşi preocupări.

„Paco”, cum îl numeau apropiaţii, nu mai este. Trupul neînsufleţit al lui Alexandru a fost depus în casa părintească din Horia. Cei care doresc să-l conducă pe ultimul drum sunt aşteptaţi marţi, 13 ianuarie, la ora 12.00, când este programată slujba de înmormântare. Tânărul va fi îngropat în cimitirul din Horia, alături de tatăl său, Radu Timofte, mort în anul 2009, în urma unei grele suferinţe.

Alexandru era dedicat artei cinematografice

Pictorul romaşcan Alexandru Codreanu – Panatta i-a cunoscut îndeaproape pe gemenii familiei Timofte. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra pictorului, căruia i-a fost greu să creadă că medicii nu-l pot salva pe Alexandru. „Mă cunosc cu gemenii familiei Timofte de 15 ani. Am colaborat la mai multe proiecte. În timp, între noi s-a stabilit o prietenie frumoasă şi trainică, chiar dacă ei au plecat la Bucureşti pentru studii. Amândoi au urmat Universitatea Naţională de Arte. Alexandru luase lecţii de pictură sub îndrumarea profesorului Andriescu şi avea dorinţa să se perfecţioneze, pentru că arta cinematografică are legătură cu pictura. Eram pentru el ca un îndrumător, ca un frate mai mare. Împreună cu Alexandru am realizat pictura unei biserici din Bucureşti, cu titlu gratuit, fără pretenţii materiale. Era pasionat de fotografie, de imagine. În ultimii ani a lucrat la Antena 1, la HBO şi la Buftea. Era atras de lumea filmului. A realizat câteva scurt metraje şi era implicat într-un proiect cu TVR, pentru realizarea unui lung metraj. Toţi trei am realizat o expoziţie de pictură, fiecare participând cu câte 20 de lucrări realizate în perioada 2003 – 2005. Vorbeam cu ei frecvent la telefon, iar când ajungeam la Bucureşti treceam întotdeauna şi pe la ei. Alexandru nu s-a plâns niciodată că ar avea vreo suferinţă fizică. Era un băiat robust, mânca orice, muncea mult. Timp de un an şi jumătate, cât am lucrat împreună la Bucureşti, nu am auzit să aibă vreo problemă de sănătate. Era pasionat de sport. Devenise, de puţină vreme, instructor de tir. Am fost şocat când am auzit că se află în spital, pentru că recent îşi făcuse analizele medicale pentru a primi atestatul de intructor. Trebuia să facem Revelionul împreună, dar nu s-a mai putut. A făcut şoc septic, care i-a afectat toate organele. Totul s-a întâmplat atât de repede încât nu-mi vine să cred”, a explicat pictorul Alexandru Codreanu – Panatta.

Primarul comunei Horia regretă pierderea fiului celui care a fost o personalitate cu care s-a mândrit nu doar comuna natală- Radu Alexandru Timofte. „Nu i-am cunoscut personal pe băieţii familiei Timofte. I-am văzut doar la înmormântarea tatălui lor. Pentru un părinte, nu este durere mai devastatoare decât să-şi înmormânteze copilul. Este regretabil, era un băiat tânăr care avea viaţa înainte. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus Vasile Baciu, primarul comunei Horia.

Şoc şi tristeţe pentru prietenii celor doi gemeni

Mesajele de condoleanţe au curs pe o reţea de socializare unde fratele geamăn a lui Alexandru, Florin Corneliu, are deschis un cont. Prieteni, colegi, cunoştinţe au scris mesaje de susţinere pentru familia Timofte. „Nu cred aşa ceva! Este o glumă?”, întreabă Anamaria. „Înainte de Crăciun vorbeam, ne aminteam şi râdeam cu băieţii de la depozitul de recuzită despre voi. Este inimaginabil! Ne vom aminti de tine, puştiule cu bască în carouri!”, este mesajul lui Catrinel. Un coleg, Viorel, scrie: „Atât de tânăr şi de vesel. Mare păcat! A plecat prea devreme un sportiv şi un coleg al Clubului de Tir Sportiv Tunari”. „Alex a avut un loc în inima mea”, scrie Andreea.

„O lumânare aprinsă şi gândurile noastre sunt alături de tine”, scrie Dorica. „Rămâne doar consolarea că Dumnezeu îi ia la El prea devreme numai pe aceia pe care îi iubeşte foarte mult”, este mesajul lui Horia. „Chiar dacă sunt departe, să ştii că voi fi acolo”, scrie Andrei. „Multă putere familiei, pentru a trece peste aceste grele momente!”, scrie un alt prieten, Andrei, iar Cezar încheie: „Dumnezeu să-l ierte! Drum bun, Paco!”.

Comentarii

WORDPRESS: 0