Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie, în comuna Grințieș

HomeActualitate

Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie, în comuna Grințieș

Joi, 15 iulie, în jurul orei 21.45, prin apel la 112, a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie din satul Grințieș, comuna Grințieș. La locul sesizării s-a deplasat un echipaj de jandarmerie, care a constatat că ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, informează Jandarmeria Neamț.

Cetățenii comunei Grințieș au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie – două oi și un ied. Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei, pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

„De la începutul anului și până în prezent, jandarmii nemțeni au fost alertați și au intervenit la lapte sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea gospodăriilor. Recomandăm cetățenilor ca, în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină, pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înainte de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0