Prima paginăActualitateRural

Un trasportator mobilizează CJ pe traseul Roman – Văleni

Dimensiune text

Firma care are licenţă de transport persoane pe acest traseu spune că drumul este impracticabil. Consiliul Judeţean promite balastare în regim de urgenţă. Trasportatorii sunt obligaţi, la rândul lor, să asigure condiţii minime de confort şi siguranţă călătorilor. 

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ a făcut lucrări în regim de urgenţă pe un drum judeţean din zona Romanului, după ce firma care deţine licenţă de transport intrajudeţean pe drumul respectiv a ameninţat că nu va mai trimite nicio maşină din cauza drumului. Operatorul de transport persoane Pristyl era hotărât, la sfârşitul săptămânii trecute, să nu mai opereze pe traseul Roman – Văleni. Decizia ar fi însemnat o metodă a operatorului de a-şi proteja autovehiculele, din cauza condiţiilor de trafic. „Au început să vină oamenii pentru înnoirea abonamentelor pe traseul Roman-Văleni, dar refuz să le eliberez. În momentul în care un călător face un abonament, eu îmi iau angajamentul să transport acea persoană. Ori, în condiţiile în care se prezintă drumul de la Dulceşti la Cârlig şi de la Cârlig la Briţcani, eu nu pot să-mi iau acest angajament”, a afirmat Ionuţ Pricope, administratorul firmei Pristyl SRL.

Administratorul firmei de transport a spus că a fost sunat de şoferii din cadrul firmei: „Mi-au zis că drumul e plin de gropi şi e totul o mocirlă, se rupe baia de ulei. Dacă voi continua să fac traseul, daunele mele vor fi foarte mari. Astă-iarnă, eram acuzat că nu am lanţuri şi cauciucuri de iarnă şi de asta nu pot face traseele. Acum, ce motivaţie mai au cei de la Consiliul Judeţean?”

Dacă operatorul nu ar fi trimis maşini de transport persoane pe această cursă, printre cei care nu ar fi putut ajunge la serviciu se numără cadrele didactice care lucrează la şcoala şi grădiniţa din Văleni, funcţionari ai Primăriei Văleni, dar şi persoane care lucrează în oraş şi locuiesc în mediul rural.

„Operatorul are dreptate, drumul este foarte prost. Și noi am discutat cu domnul vicepreşedinte al CJ, Dan Manoliu, despre această chestiune, şi avem promisiuni că se va balasta drumul. Nu doar maşinile firmei de transport persoane circulă greu pe acest traseu, toate maşinile au probleme. Dacă firma de transport ar refuza să facă traseul, ar fi o problemă foarte gravă pentru mulţi cetăţeni”, este de părere Dan Relu Grigore, viceprimarul comunei Văleni.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că au luat măsuri încă de vineri dimineaţă, de când problema le-a fost adusă la cunoştinţă. „Vineri dimineaţă, domnul primar al comunei Dulceşti a fost la mine în birou, pentru a mă informa despre situaţia drumului judeţean. Am trimis o maşină de piatră şi lucrările vor continua. Noi vrem să rezolvăm problema, drumul să fie circulabil, până vor începe lucrările de întreţinere pe drumurile judeţene”, a declarat Doru Conachi, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Neamţ.

Drumul judeţean Dulceşti – Cârlig – Briţcani – Văleni este pe lista CJ Neamţ pentru a fi asfaltat, dar reprezentanţii instituţiei nu ştiu dacă acest lucru va fi posibil, din cauza fondurilor insuficiente.

Pentru anul 2015, CJ Neamţ a alocat aproximativ 5.900.000 de lei pentru întreţinerea drumurilor, bani din care trebuie puse şi covoare asfaltice pe porţiuni de drum asfaltat, dar foarte deteriorat, acolo unde nu se mai justifică plombările. Lucrările de întreţinere pe drumurile judeţene vor începe, cel mai devreme, la sfârşitul lunii martie. Pe de altă parte, se subînţelege că şi transportatorii vor respecta legea şi vor trimite pe trasee doar autobuze conforme cu normele tehnice şi de protecţia consumatorului în vigoare, adică nu „sicrie pe patru roţi”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Maftei 6 ani

    Intradevar aceasta este o foarte mare problema a locuitorilor din satele mentionate.Iarna cind ninge drumul este blocat,primavara-vara-toanmna niu se poate circula din cauza noroiului.Si totusi sintem in mileniul 3!!!!!!In campaniile electorale toti asa zisii parlamentari promiteau marea si sarea .Ar fi corect sa luati punctul de vedere al parlamentarilor responsabili de colegiul 6 pentru care sint platiti.Oare o demisie de onoare nu ar fi corecta?!
    In 25 de ani de „libertate”am reusit sa adumcem aceasta amarita de tara la nivel de ev mediu pe cind altii in acelasi timp au reusit sa construiasca de la „0” orase extraterestre(vezi DUBAI),
    Ramine aceeasi intrebare:de ce unii pot si altii nu?Pentru ca nu se mai satura de furat in nume propriu si deasemenea nu au stiut sa conduca propriile afaceri,dar sa mai conduca si o tara!!!

  • woodrea 6 ani

    asta se întâmplă cand toate nulitatile sunt promovate la rang de persoane competente