Prima paginăActualitateRural

Un taxi a lovit o ambulanţă, la Horia

Dimensiune text

Liniştea satului Horia a fost tulburată sâmbătă, 5 iulie, în momentul în care şoferul unui taxi, din neatenţie, s-a ciocnit cu un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ, care avea pornite atât semnalele acustice, cât şi cele luminoase.

În ziua de 5 iulie, în jurul orei 14.20, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 15D, în localitatea Horia, a avut loc un accident rutier. Din primele cercetări a reieşit că în timp ce un bărbat de 46 de ani conducea un autoturism în regim de taxi pe DN 15D, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, intrând în coliziune cu o ambulanţă ce se afla în depăşirea autoturismului şi care avea în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, întrucât se deplasa la o urgenţă. În urma impactului, ambulanţa a fost proiectată pe sensul opus de deplasare, în gardul unui imobil, iar autoturismul a fost proiectat în afara părţii carosabile, pe spaţiul verde.

Taximetristul avea şi un client în maşină, însă ambii pasageri au scăpat teferi din acest incident. În Ambulanţă se afla şoferul, care a rămas nevătămat, şi o asistentă medicală, care a acuzat dureri de coloană cervicală şi lombară. „Asistenta a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, dar s-a confirmat că nu avea nicio leziune. A rămas internată numai pentru supraveghere medicală. Ambulanţa se deplasa pentru a prelua de la domiciliu o pacientă. În momentul în care a avut loc accidentul, s-a anunţat imediat evenimentul prin dispecerat şi un alt echipaj s-a deplasat la locuinţa pacientei şi a transportat-o la spital”, a declarat medicul Dorice Albu, managerul general al SJA Neamţ.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • nicu' claw 7 ani

    mda. cu vreun golf 4 nou nout adus de o luna din DE [insert sarcasm here]. in afara de proba ascultatului de manele la maxim, cei care devin taximetristi mai dau vreun test?