Un romașcan prins sub influența alcoolului pe trotinetă a făcut scandal la Poliție

HomeActualitate

Un romașcan prins sub influența alcoolului pe trotinetă a făcut scandal la Poliție

 

Joi, 27 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un bărbat de 34 de ani, care se deplasa cu o trotinetă electrică pe o stradă din municipiu.

Conform IPJ Neamț, întrucât existau suspiciuni cu privire la implicarea acestuia într-un eveniment rutier, bărbatul a fost invitat la sediul poliției, în vederea clarificării situației, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul se afla sub influența alcoolului, fiind sancționat contravențional.

„După aplicarea sancţiunii, cel în cauză a apelat Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, sesizând faptul că a fost agresat de către un polițist rutier. Ulterior, bărbatul a reapelat numărul de urgență și a recunoscut faptul că apelul inițial a fost unul abuziv, nefiind agresat de către polițistul în cauză sau de alte persoane. Totodată, acesta s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Roman, unde ar fi declarat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al faptului că a fost sancționat, ar fi apelat Serviciul de urgență 112”, afirmă reprezentanții IPJ Neamț.

Astfel, bărbatul a fost sancționat de polițiști cu avertisment conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă să dați dovadă de discernământ atunci când apelați 112 și să nu abuzați de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgență. Aducem în atenție opiniei publice faptul că apelarea abuzivă a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acțiunea agențiilor specializate de intervenție atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă de la 500 la 1.000 de lei”, atrag atenția polițiștii.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0