HomeActualitateNeamt

Un romașcan este „ținut” la ușa Consiliului Județean

Validarea lui Pascariu este la mâna consilierilor judeţeni.

Romaşcanul Lucian Pascariu, membru al PDL, ar fi trebuit validat ca şi consilier judeţean. În şedinţa de Consiliu Judeţean de miercuri, 12 februarie, s-a supus la vot proiectul privind vacantarea postului consilierului PDL Gheorghe Vasiloiu. Acesta nu mai este consilier judeţean după ce, pe data de 27 ianuarie, prefectul George Lazăr a emis un ordin prin care dispunea încetarea de drept a mandatului lui Vasiloiu, ca urmare a unei situaţii de incompatibilitate.

În şedinţa de miercuri, consilierii PNL, PC şi UNPR au votat pentru vacantarea postului, consilierii PDL au votat împotriva proiectului, iar consilierii PSD şi PP-DD s-au abţinut. Prin urmare, proiectul nu a fost aprobat, postul nu a fost vacantat, iar următorul pe lista alianţei electorale APEL, romaşcanul Lucian Pascariu (PDL), nu a fost validat ca şi consilier judeţean.

Referitor la ceea ce s-a întâmplat în şedinţa de miercuri, prefectul George Lazăr a precizat că rămâne la latitudinea consilierilor judeţeni modul în care vor acţiona pe viitor. „Eu am emis acel ordin în conformitate cu prevederile Legii nr. 161/2003 şi având la bază un dosar complet, temeinic întocmit. Vacantarea locului domnului Vasiloiu este un lucru absolut normal şi legal. Domnul Vasiloiu poate ataca în contencios acest ordin, dacă se consideră nedreptăţit. Ceea ce fac consilierii judeţeni este treaba lor, eu mă abţin de la alte comentarii, mai ales că am înţeles că proiectele de hotărâre în cauză vor fi repuse pe ordinea de zi a unei şedinţe ulterioare”, a afirmat George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Iubi 8 ani ago

    I s-a dus vestea de tepar. Dar asta e, politica si caracterul nu fac casa buna…..