Un romaşcan a alertat jandarmii după ce a văzut un urs

HomeActualitate

Un romaşcan a alertat jandarmii după ce a văzut un urs

 

jandLuni, 28 noiembrie, în jurul orei 20.00, jandarmii nemţeni au fost solicitaţi prin apelul unic de urgenţă 112 să intervină în zona Bâtca Doamnei din Piatra Neamț, acolo unde se presupune că ar fi fost văzut un urs, după cum susţinea apelantul R.P., cu domiciliul în municipiul Roman.

În urma înregistrării sesizării, o patrulă de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Mobil din Piatra Neamţ s-a deplasat la faţa locului, iar aspectele sesizate au fost confirmate parţial, în sensul că au fost observate urme ale animalului.

„În acel moment, jandarmii au luat legătura cu lucrătorii Ocolului Silvic Vaduri pentru a trimite personalul specializat în zonă. Au mai fost întâlnite astfel de situaţii în ultima vreme şi, deşi jandarmii sunt solicitaţi şi intervin de fiecare dată în asemenea cazuri în care animalele sălbatice coboară spre zonele populate, aceştia nu au dotarea necesară pentru a tranchiliza animalul”, precizează un comunicat al Jandarmeriei Neamț.

Potrivit unui proiect de lege, structurile de jandarmi urmează să fie dotate cu dispozitive, armament şi muniţie tranchilizantă pentru a interveni eficient la astfel de solicitări. Astfel, vor fi atinse două obiective importante: îndepărtarea stării de pericol pentru populaţie şi salvarea vieţii animalului. Jandarmii le recomandă tuturor celor care observă animale periculoase în zone populate să semnaleze acest lucru autorităţilor prin apelul unic de urgenţă 112, să nu se apropie de animal şi să nu îl agreseze.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Bun …și dacă un bucureștean,aflat aiurea pe la Piatra făcea sesizarea?…sau un parizian …titlul era și mai pompos!
    Normal- era …un cetățean (precizare:treaz !)