Prima paginăEducatie

„Un pom – o viață de om”, la Școala „Carol I”

Dimensiune text

În cadrul proiectului „Școala și Biserica – două aripi în același zbor”, derulat în cadrul parteneriatului dintre Școala „Carol I” (Școala 6)  din cartierul Nicolae Bălcescu și Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Roman, în săptămîna 1-6 aprilie s-au desfășurat mai multe  activități.

 

 

Opt elevi au participat la una dintre aceste activități, desfășurată sub denumirea „Un pom – o viață de om” și avînd drept scop dezvoltarea spiritului  civic în rîndul copiilor, precum și protecția mediului înconjurător.

„Elevii au plantat în livada Bisericii «Sfinții Apostoli Petru și Pavel» zece pomi fructiferi. În fiecare săptămînă, după cateheză, elevii vor uda pomii plantați și îi vor îngriji. Tot ei vor fi cei care vor întreține acești pomi, în sensul că anual le vor vărui tulpina și îi vor curăța. Cu alte cuvinte, pomii plantați vor crește odată cu ei, purtînd amintirea unui moment deosebit, acela al plantării lor”, a declarat părintele Alexandru Zamfir, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Roman. Proiectul „Un pom – o viață de om” a fost inițiat de profesorul Grigore Văduva, directorul Școlii „Carol I”, profesoara Eugenia Ștefaniu și preotul Alexandru Zamfir. Puieții au fost achiziționați din fondurile parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Roman.

În cadrul aceluiași proiect, 25 de elevi de la clasele V-VIII au participat la cateheza cu titlul „Drumul crucii. Urcuș spre Înviere”. Întîlnirea a constituit un bun prilej de îmbogățire a cunoștințelor legate de pregătirea spirituală pentru sărbătorile pascale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0