HomeSocialSanatate

Un nou centru de permanenţă, la Central Clinic

La Roman funcţionează un nou centru de permanenţă, în spaţiile de la centrul medical Central Clinic. Cei şapte medici care fac gărzi aici au avut, în prima lună, în jur de 200 de pacienţi.

În Roman funcţionează un nou centru de permanenţă, care a fost amenajat în spaţiile Central Clinic. Acesta este un centru medical modern şi complex, unde romaşcanii pot găsi şi servicii cu plată, în cabinete moderne şi spaţioase, dotate cu aparatură modernă, şi analize de laborator, Centrul este situat pe strada Elena Doamna, numărul 1, în spatele Banc Post.

Medicul Petronela Hotăranu, care este şi medicul coordonator, a fost unul dintre promotorii ideii de a înfiinţa un nou centru de permanenţă în Roman, pentru a deservi populaţia din zona Pieţei Centrale şi a străzii Ștefan cel Mare.

Centrul de permanenţă, al 15-lea din judeţ şi al patrulea din oraş, a fost deschis în luna martie, iar aici activează şapte medici: Viorica Bârjoveanu, Daniela Grosu, Gabriela Ionescu, Ștefania Raluca Bârjovanu, Gabriela Cârstea, Octavian Cârstea şi medicul coordonator Roxana Petronela Hotăranu. La o lună de la înfiinţare, acest centru de permanenţă îşi dovedeşte deja utilitatea, întrucât aproximativ 200 de romaşcani i-au călcat pragul. Mai exact, în luna martie, 193 de persoane au ajuns la acest centru, dintre care 157 au primit consultaţii la centru, iar 155 de persoane au primit tratament. Starea unuia dintre pacienţi a fost foarte gravă, iar medicul care l-a consultat a solicitat o Ambulanţă, pentru a-l transporta la spital. „Au venit la noi pacienţi hipertensivi, cu răceli, bronşite, pneumonii, cu probleme abdominale sau digestive. Mai vin şi pentru perfuzii sau schimb de pansamente”, a precizat medicul de familie Ștefania Bârjovanu.

Programul acestui centru de permanenţă este ca la celelalte centre din oraş, respectiv de la ora 15.00, la ora 8.00, de luni până vineri, iar sâmbăta şi duminica este program non-stop.

Comentarii

WORDPRESS: 0