Un nemțean a fost numit director al STS, la propunerea președintelui Iohannis

HomeActualitate

Un nemțean a fost numit director al STS, la propunerea președintelui Iohannis

 

Marți, 1 august, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia a fost aprobată numirea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

 

„În ceea ce privește Serviciul de Telecomunicații Speciale, Președintele României a propus Consiliului și acesta a aprobat eliberarea din funcție a domnului general Marcel Opriș, directorul Serviciului, și a domnului general-maior Ioan Balaure, adjunctul directorului. De asemenea, la propunerea Președintelui Klaus Iohannis, CSAT a aprobat numirea domnului general-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca în funcția de director. Domnul general-maior ing. Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare şi şi-a desfășurat întreaga activitate de ofiţer inginer în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parcurgând toate etapele evoluției profesionale şi militare. Până în prezent, a ocupat funcția de Adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Generalul-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca s-a născut la 8 iulie 1966, în localitatea Săvinești, județul Neamț. A absolvit, în 1990, Facultatea de Electronică și Informatică în cadrul Academiei Tehnice Militare. A urmat mai multe cursuri de specialitate în Germania, Anglia, Suedia, Franța privind echipamentele de telecomunicații speciale. În 2004 a absolvit programul E.M.B.A. al Institutului de Afaceri și Administrație Publică ASEBUSS, în cadrul Kennesaw State University și în 2006 a absolvit Colegiul Superior de Securitate Națională, conform www.sts.ro.

A fost ofițer tehnic la Direcția Radiocomunicații în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale (1990-1997), șef birou și șef sector în cadrul aceleiași direcții și apoi locțiitor al șefului Direcției Radiocomunicații (2001-2005). Din data de 7 decembrie 2005 până la numirea în funcția de director al STS, a ocupat funcția de adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale. Este căsătorit și are doi copii.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0