Prima paginăActualitate

Un milion de lei, kilometrul de asfalt în judeţul Neamţ

Un milion de lei, kilometrul de asfalt în judeţul Neamţ

Dimensiune text

 

asfaltare drum judetean bira nistriaLa finele săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a verificat stadiul lucrărilor la DJ 280 (limita cu judeţul Iaşi) şi DJ 207 A (Roman – Bîra – Nistria), două lucrări care au costat bugetul judeţului peste 3,5 milioane de lei şi au constat în modernizarea a 830 metri, respectiv 2,6 kilometri de drum.

2,6 kilometri modernizaţi în 8 ani

Practic, pentru aproape 3,6 kilometri de drum judeţean s-au cheltuit peste 3,5 milioane de lei, iar lucrarea pe drumul înspre Nistria a durat opt ani. Este de precizat faptul că, anul trecut, conform celor de la Mediafax, CJ Vaslui voia să contracteze lucrări de reabilitare şi modernizarea a drumului judeţean (DJ) 284, pe o lungime de aproximativ 21 de kilometri, valoarea estimată a proiectului fiind de aproximativ 15 milioane euro.

Pentru DJ 280, proiect demarat în aprilie 2016, lucrările de modernizare s-au efectuat pe o porţiune de 830 de metri, constând în realizarea fundaţiei drumului, printr-un strat de bază din balast stabilizat cu ciment. Conform autorităţilor judeţene, urmează ca, în perioada următoare, să fie realizate şanţurile, acostamentele şi semnalizarea rutieră.

Conform unui comunicat de presă al CJ Neamţ, lucrările la DJ 207A (Roman – Bîra – Nistria), începute în 2008, au constat în modernizarea unui tronson de 2,6 km, urmând a fi realizată şi recepţia tehnică a lucrării.

Continuă verificările pe infrastructură

„Infrastructura este un element important în calculul pe care potenţialii investitori şi-l fac atunci când analizează oportunitate de a dezvolta proiecte viitoare. O infrastructură rutieră adecvată nu face decât să aducă beneficii judeţului nostru, facilitând atragere de investitori în localităţile nemţene. Judeţul Neamţ are nevoie de o viziune pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte infrastructura şi dezvoltarea comunităţilor locale. Cele două proiecte pe care le-am verificat astăzi sunt esenţiale pentru asigurarea transportului în judeţ şi în privinţa conexiunilor cu judeţele vecine. Îmi doresc ca Neamţul, prin proiectele de modernizare a infrastructurii, să fie un obiectiv pentru potenţialii investitori. De asemenea, nemţenii au dreptul să beneficieze de o infrastructură adecvată, nu de drumuri care să le produc mai multe pagube financiare. Voi continua verificările la proiectele pe care Consiliul Judeţean le are în lucru, deoarece vreau să ştiu exact în ce stadiu ne aflăm cu ele. În acelaşi timp, alături de specialiştii din Consiliul Judeţean voi încerca să identificăm noi proiecte prin care să modernizăm infrastructura de la noi din judeţ”, a afirmat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, conform comunicatului instituţiei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0