HomeSanatate

Un medic romaşcan a ajuns şeful fostului ministru al Sănătății

Medicul cardiolog Victor Firăstrău a fost numit vicepreşedinte al Comisiei de Cardiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii. Din comisie face parte, ca membru, fostul ministru al Sănătăţii, Ştefan Drăgulescu. 

Pacienţii cu afecţiuni cardiologice din zona Roman au, de acum, un reprezentant la nivelul Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre medicul cardiolog Victor Firăstrău, şeful secţiei Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, care, prin ordinul numărul 686/2015, privind modificarea şi completarea ordinului ministrului Sănătăţii numărul 398/2013, pentru înfiinţarea comisiilor consultative ale Ministerului Sănătăţii, care a intrat în vigoare din data de 4 iunie 2015, a fost numit vicepreşedintele Comisiei de Cardiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Această comisie este condusă de preşedintele profesor doctor Elvira Craiu, din Constanţa şi vicepreşedintele doctor Victor Firăstrău, din Roman; secretar este doctorul Marius Nicolae Clocotan, din Târgu Mureş, iar ca membri au fost aleşi profesor doctor Ştefan Iosif Drăgulescu, din Timişoara, fostul ministru al Sănătăţii în perioada guvernării Victor Ciorbea, între decembrie 1996 şi decembrie 1997; doctorul Daniela Crișu, din Iaşi, doctorii Saied Saied şi Octavian Sârbu, din Bucureşti.

Numirea în această funcţie a fost o surpriză pentru medicul Victor Firăstrău. „Nu ştiu exact cine face aceste numiri. M-a sunat să mă felicite o cunoştinţă de la o firmă de medicamente, care a văzut ordinul în Monitorul Oficial. Am rămas surprins, pentru că nu am ştiut nimic. În urmă cu o lună, m-a sunat o secretară din cadrul Comisiei să mă întrebe dacă accept să fiu membru, dar asta a fost tot. Oricum, nu suntem obligaţi să rămânem în funcţie dacă nu avem timpul necesar să ne ocupăm de atribuţiile pe care le presupune. Suntem liberi să ne dăm demisia în orice moment. Acum, trebuie să discut cu preşedintele comisiei, să văd care ar putea fi conflictele de interese care ar apărea dacă voi ocupa această funcţie”, a declarat medicul Victor Firăstrău. Dacă postura de vicepreşedinte al Comisiei de Cardiologie îi va impune medicului să nu mai participe la congrese de Cardiologie sau să nu mai aibă colaborări cu firme de medicamente, doctorul Victor Firăstrău va refuza funcţia, deoarece, aşa cum susţine, pentru a continua să se specializeze în profesie, este important să participe la aceste congrese naţionale şi internaţionale.

Deplasări lunare la Bucureşti

Dacă va rămâne vicepreşedintele Comisiei de Cardiologie, medicul Victor Firăstrău va fi nevoit să se deplaseze cel puţin o dată pe lună la Bucureşti, pentru a participa la şedinţele comisiei. Potrivit ordinului prin care a fost numit, deplasările şi cazarea la Bucureşti îi vor decontate. „Nu ştiu dacă timpul fizic îmi va permite să fac aceste deplasări, cu atât mai puţin acum, când sunt singurul medic  de pe secţia Cardiologie a Spitalului Roman, dar vom vedea. Am înţeles că există mai multe grupuri de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii, care centralizează problemele din teritoriu, pe fiecare specialitate. Dacă voi fi vicepreşedintele comisiei, intenţionez să cer de la fiecare grup de lucru proiectele pe care le au, pentru ca noi, cei din Comisia de Cardiologie, să le trasmitem mai departe ministrului Sănătăţii, în speranţa că se va găsi mai uşor o rezolvare pentru acestea”, a spus medicul cardiolog Victor Firăstrău.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Irina Acatrinei 7 ani ago

    Felicitari, domnule doctor! Ma bucur pentru realizarile dumneavoastra si sunt mandra ca odata am facut si eu parte din minunatul colectiv al sectiei de Cardiologie din Roman! Va doresc succes!