HomeSanatate

Un medic rezident a câştigat… 109 lei pe lună

In luna octombrie, un medic rezident la CPU a avut un venit de 109 lei, pentru o gardă. Cel mai mare venit al unui medic rezident la CPU s-a ridicat la 753 de lei.

 

 

Colegiul Medicilor din România a atras atenţia, în mai multe rânduri, că, dacă salariile medicilor rezidenţi nu vor creşte, atunci spitalele riscă să rămână fără medici. Reprezentanţii medicilor au propus majorarea salariilor medicilor rezidenţi până la echivalentul a trei salarii minime pe economie. Cu toate acestea, veniturile nete realizate de angajaţii spitalelor relevă o diferenţă enormă între importanţa muncii unui medic şi nivelul de salarizare.

Conform datelor publicate de Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, în luna octombrie, recordul negativ al veniturilor obţinute îi aparţine unui medic rezident în anul IV-V, din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (CPU), care a avut venituri nete de 109 lei. Aceste venituri au fost realizate numai din efectuarea unei singure gărzi. Cel mai mare venit al unui medic rezident la CPU s-a ridicat la 753 de lei. La polul opus, cel mai mare venit în luna octombrie l-au avut un medic primar anatomo-patolog şi medic legist, care, cu sporuri şi gărzi, a câştigat 7.699 de lei. El este urmat de un medic primar de la secţia Neonatologie, care a avut venituri nete de 6.827 de lei. Managerul spitalului, directorul medical, directorul de îngrijiri şi directorul financiar contabil au avut, împreună, venituri nete de peste 16.600 de lei. Veniturile asistenţilor medicali au fost cuprinse, în luna octombrie, între 1.000 şi 2.220 de lei, în vreme ce un infirmier a câştigat, în medie, puţin peste 900 de lei. Un brancardier a avut un venit net de maxim 800 de lei.

Potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, anul acesta, 62 de cadre medicale au solicitat eliberarea de documente în vederea plecării în străinătate.

Comentarii

WORDPRESS: 0