Prima paginăActualitateRoman

Un medic anestezist are nevoie de ajutorul romaşcanilor

Dimensiune text

Medicul specialist Ramona Florina Epure a fost implicată într-un grav accident de circulaţie şi are urgentă nevoie de sânge, grupa O pozitiv.

Medicul specialist de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Ramona Florina Epure, de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, are nevoie de ajutorul romaşcanilor. În cursul zilei de sâmbătă, 20 decembrie, ea a fost implicată într-un grav accident de circulaţie, în localitatea Bălţaţi, din judeţul Iaşi, iar acum are nevoie de sânge pentru a se putea recupera cât mai rapid. Medicul Ramona Florina Epure a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi, iar diagnosticul la internare a fost fractură cominutivă de bazin, cu hemoperitoneu. Medicii de la Iaşi au decis să o opereze de urgenţă, pentru a-i opri sângerarea, dar starea ei este, în continuare, critică.

„Medicul Nicoleta Popescu, şeful secţiei ATI din cadrul spitalului nostru, a luat legătură încă de sâmbătă cu medicii de la Iaşi, pentru a vedea care este starea doamnei doctor. În acel moment, ea nu era conştientă, nu răspundea la niciun fel de stimul şi era intubată. Duminică seara era mai bine, chiar dacă sângerarea nu se oprise complet, însă starea doamnei doctor era, în continuare, critică. De această dată era, însă, conştientă, răspundea la stimulii verbali, dar era tot intubată. Medicii de la Iaşi au spus că are nevoie de sânge. De aceea, facem un apel la toţi romaşcanii care ştiu că au voie să doneze sânge să vină să facă acest lucru, atât pentru ea, cât şi pentru ceilalţi pacienţi ai noştri aflaţi în stare critică, pentru că, în acest moment, rezerva spitalului de sânge este golită aproape complet”, a afirmat medicul radiolog Oana Onu, directorul medical al Spitalului Municipal Roman.

Mesaje de susţinere pentru medicul romaşcan au apărut şi pe reţeaua de socializare facebook. Reprezentanţii Asociaţiei „Muşatinii”, din cadrul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, au postat în cursul zilei de duminică următorul mesaj: „Doamna doctor Florina Ramona Epure, cel mai tânăr medic anestezist de la Spitalul Roman, are mare nevoie de sânge, grupa O pozitiv! Cine poate să o ajute este rugat să sune la numărul de telefon telefon 0741 278.145. Este asigurat transportul la Iaşi, în ziua de 22 decembrie”.COMENTARII

WORDPRESS: 0