Prima paginăNeamt

Un doctor care lucrează în Franţa a făcut judeţul de râs

Dimensiune text

Medicul stomatolog Tudor Eugen Truţă a picat cu o notă dezastruoasă examenul pentru şefia CAS Neamţ. El activează la un cabinet privat din Franţa.

 

 

Medicul stomatolog Tudor Eugen Truţă a reuşit contraperformanţa de a obţine cea mai mică notă din ţară la proba scrisă pentru funcţia de preşedinte director al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ.

În perioada 23-25 ianuarie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de preşedinte director general pentru casele de asigurări de sănătate din 40 de judeţe, inclusiv Neamţ. Încă de la început, şefia CAS Neamţ s-a dovedit printre cele mai problematice din ţară. În vara anului trecut, după un concediu medical prelungit, fostul preşedinte Valerică Frăţilă a fost demis, pe motiv că s-au schimbat indicatorii de performanţă pe care trebuie să-i îndeplinească un preşedinte de casă de asigurări. Valerică Frăţilă a contestat în instanţă decizia CNAS şi are puţine şanse de izbândă, având în vedere că instanţa i-a respins contestaţia de două ori. În luna noiembrie, medicul şef al CAS Neamţ, Magda Spânoiu, a fost numite preşedinte director general interimar la conducerea instituţiei. Ea şi-a depus dosarul de candidat pentru a participa la concurs, însă acesta a fost respins, pe motiv că nu a fost depus în termenul legal. Medicul Magda Spânoiu a susţinut că are dovezi că a respectat termenul legal. A contestat şi ea respingerea dosarului, dar fără succes, astfel că medicul Tudor Eugen Truţă a fost singurul candidat la acest concurs.

Pe 23 ianuarie, la Bucureşti, s-a desfăşurat proba scrisă, probă la care candidaţii trebuiau să obţină minim 70 de de puncte din 100, pentru a fi declaraţi admişi, condiţie necesară pentru a susţine şi proba interviului. În urma examenului scris, trei candidaţi, printre care şi stomatologul Tudor Eugen Truţă, au fost respinşi. Candidatul din Neamţ a obţinut cel mai mic număr de puncte, şi anume 10. Chiar dacă rezultatele pot fi contestate, este greu de crezut că medicul nemţean poate obţine o notă de trecere. Rezultatul extrem de slab pare inexplicabil, cu atât mai mult cu cât Tudor Eugen Truţă este asociat la un cabinet medical privat din Franţa.

Originar din Tîrgu Neamţ, Tudor Eugen Truţă are 36 de ani, în 2001 a absolvit Facultatea de Medicină Dentară „Carol Davilla” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar în perioada 2003-2007 a fost preparator universitar la catedra de Stomatologie Pediatrică din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. În 2008, el a terminat cursurile celei de-a doua facultăţi, şi anume Facultatea de Știinţe ale Comunicării, specializarea Comunicare şi relaţii cu publicul, din cadrul Universităţii „Petre Andrei”. În 2004, şi-a deschis un cabinet privat la Iaşi, iar în 2008 a lucrat la Tîrgu Neamţ, alături de tatăl său, care are şi el un cabinet medical privat.

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • alin 8 ani

  Iaca na!!!!…..CNAS!!! Bine ca francezii au nevoie de el si il apreciaza acolo!…La noi….ca la Romanica!!! Daca Duta dadea examenul in locul lui Truta oare ce nota lua??!!

 • mama omida 8 ani

  a venit cu mana goala!!!a crezut ca e ca’n Franta,esti priceput esti pe post!!in Romanica esti prost ,ai post!!!pe postul ala e batalie mare,incepe de la depunerea dosarului,bagajul de cunostinte…politice..

 • un cetățean 8 ani

  Pe mine mă pune pe gânduri faptul că un medic așa de slab pregătit în tematica specifică concursului, așa cum o dovedește rezultatul obținut, prezentat în acest articol , dorește să ocupe o funcție de conducere a unei instituții foarte importante, care gestionează asigurările noastre de sănătate .Dar e o simplă părere…

 • rromascan 8 ani

  Vai ,ce dezvaluire compromitatoare!Parca nu se stie cum si de cine sunt ocupate posturile ,cand e vorba de concursuri!Acestea sunt numai asa ,formal,ca sa fie in hartiile lor,dar realitatea e ca intr-o tara corupta ca Romania,posturile sunt ocupate de nepoftiti,de nescoliti si cu mita cat cuprinde .Cum ,adica ,a facut de ras judetul!?Politicienii judetului acesta cine sunt!?

 • Vladimir 8 ani

  Si ce daca lucreaza in Franta? Acolo poate avea orice functie , inclusiv de a duce la ghena pansamentele folosite (de altii).La examen a scris cat a stiut. Ce sa mai acuzam pe altii! Impartasesc si eu opinia de mai inainte ca este dramatic faptul ca la sefia institutiei care trebuie sa aiba grija de sanatatea noastra se baga toti nenorocitii , specialisti doar in acte , dar carora alti „destepti ” le iau apararea , insinuand ca nu au „dat dreptul”.”Stomatologul” care lucra in Francia poate ca mesteca in mojare cimentul dentar.

 • poporul vesel 8 ani

  In ce sens „a facut judetul de ras” ?

  A participat la un concurs pentru un post oarecare de pe planeta ,
  E treaba lui ce nota a luat si unde munceste acum.
  „Judetul” de peizani numit Neamt nu are motive sa se simta rusinat.

  Gingasia „judetului” ar trebui sa se vada mai ales cand voteaza persoane ca Udrea sau Pinalti. Sau atunci cand clanurile interlope din Piatra Neamt se extermina la ore de maxima audienta cu pistoale prin cafenele sau bombe prin parcari publice.