HomeReligie

Un cardinal german vine în vizită la Roman

Cardinalul Joachim Meisner va face a vizită în România, în luna august. La invitaţia PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, cardinalul Joachim Meisner va face vizite în Dieceza de Iaşi. Cardinalul german va prezida sfânta Liturghie la biserica romano-catolică „Sfânta Tereza” din Roman şi va vizita mănăstirile ortodoxe din judeţul Neamţ. 

În prima parte a lunii august, cardinalul german Joachim Meisner, fostul arhiepiscop de Köln, va fi prezent în România, pentru a prezida celebrarea de sfinţire a bazilicii din cadrul sanctuarului „Maria Radna”, din judeţul Arad, ca delegat al Sfântului Părinte Papa Francisc. După acest eveniment, cardinalul Joachim Meisner va vizita Dieceza de Iaşi, în perioada 3-10 august, în urma invitaţiei PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi.

În cadrul celor opt zile cât va fi prezent în Dieceza de Iaşi, cardinalul Meisner va efectua, împreună cu Preasfinţitul Petru Gherghel şi cu Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi,  vizite în unele parohii şi centre pastorale, printre care şi o parohie din Roman, unde va avea întâlniri cu preoţii, credincioşii şi persoanele consacrate.

După ce va face o vizită, pe 4 august, la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi şi va oficia, seara, liturghia în catedrala episcopală din Iaşi, iar pe 5 august va vizita parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău, joi, pe 6 august, cardinalul Meisner va fi prezent în parohia „Sfânta Tereza” din Roman, unde va avea o întâlnire cu preoţi din zona Roman şi va prezida, la ora 12.00, sfânta Liturghie în biserica parohială. Pe 7 august, cardinalul va vizita mănăstirile ortodoxe din judeţul Neamţ, urmând ca pe 8 august să participe la Sărbătoarea Familiilor de la Butea, iar pe 9 august să administreze sfântul Mir în Parohia „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava.

La întâlnirile cu credincioşi, preoţii şi persoanele consacrate, cardinalul intenţionează să aprofundeze necesitatea trăirii credinţei din partea tuturor celor botezaţi, dar referindu-se şi la fidelitatea, statornicia şi disponibilitatea generoasă a preoţilor şi a persoanelor consacrate în slujba Bisericii şi a poporului lui Dumnezeu. Se vor face referiri la situaţia Bisericii, a vocaţiilor la viaţa consacrată şi, mai ales, a familiei în societatea zilelor noastre, insistând asupra necesităţii trăirii credinţei din partea tuturor celor botezaţi, dar referindu-se şi la fidelitatea, statornicia şi disponibilitatea generoasă a preoţilor şi a persoanelor consacrate în slujba Bisericii şi a poporului lui Dumnezeu.

Comentarii

WORDPRESS: 0