Ultimul tronson din Pietonal va fi gata în acest an

HomeActualitate

Ultimul tronson din Pietonal va fi gata în acest an

 

lucrari pietonal 16iulieLa întâlnirea pe care reprezentanții mediului de afaceri au avut-o cu conducerea Primăriei Roman, un subiect delicat, dar real și important, a fost acela al stării de „latență” din Pietonalul Ștefan cel Mare.

Odată, „Groapa” orașului era, practic, perla Romanului, însă, ca un paradox, cu cât s-a investit mai mult aici, cu atât interesul locuitorilor municipiului pentru zonă a scăzut. În anii anteriori, Primăria Roman a și diminuat concesiunile pentru agenții economici care au în zonă baruri și terase, a și realizat unele târguri, însă zona tot nu s-a reanimat. Acum, autoritățile speră ca zona să prindă din nou energie prin reabilitarea ultimului tronson, care presupune și amenajarea unui amfiteatru, cu proiecție pe perdeaua de apă din fântâna poziționată în centrul sectorului dinspre BancPost.

„La consultarea pe care am avut-o cu reprezentanţii mediului de afaceri, agenţii economici au cerut o mai mare implicare din partea administraţiei publice locale pentru sprijinirea lor. Aşa cum bine ştiţi, în Consiliul Local s-a aprobat acordarea unui ajutor pentru investiţiile care se realizează în municipiu şi vom continua să acordăm facilităţi fiscale, în limita legii, bineînţeles, pentru toţi cei care sunt interesaţi să dezvolte afaceri şi să creeze noi locuri de muncă. O altă problemă care mi-a fost comunicată a fost legată de Pietonalul Ştefan cel Mare. Aşa este, am făcut şi noi analize şi ne este greu să ne explicăm cum, odată modernizată această zonă, a dispărut interesul pentru ea. S-au investit sume importante, am atras pentru această zonă şi fonduri europene, dar agenţii economici se plâng de faptul că adresabilitatea a scăzut. Eu sper ca, odată cu finalizarea tronsonului IV din Pietonal, interesul pentru această zonă să crească. Tronsonul IV al Pietonalului Ştefan cel Mare, proiect estimat la costuri totale de 4,5 milioane de lei, se va finaliza în această vară și se va realiza tot din bugetul local. Prin fila de buget vom finanţa încă 1,5 milioane de lei, pentru a termina acest tronson, inclusiv partea de terasament. Anul acesta nu vom avea bani şi pentru a finaliza refacerea terasamentului de la parter I pentru toate tronsoanele. Ştim că există infiltraţii, dar ne străduim acum să terminăm ultimul tronson şi apoi vom interveni şi pentru a repara terasamentul celorlalte trei tronsoane”, a declarat primarul Lucian Micu.

Ulterior, acesta a revenit cu noi soluții pentru revigorarea zonei. Pe pagina de socializare a acestuia, edilul Romanului a precizat: „Îmi doresc ca Pietonalul Ștefan cel Mare să devină mult mai atractiv pentru romașcani, o zonă de promenadă, în care să organizăm, săptămânal, cel puțin în perioada sezonului cald, activități culturale, sportive, educative, expoziții tematice și multe altele. De exemplu, elevii se pot exprima în aer liber, își pot prezenta diversele creații în această zonă, dar nu numai ei”.

Urmează să vedem dacă propunerile venite din partea conducerii Primăriei Roman vor avea și efectul scontat, în sensul atragerii de consumatori în zonă și revenirea „Gropii” pe culmile de odinioară.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Pietonalul a fost si a ramas o vaca buna de muls pt. reprezentantii autoritatii locale!
    Succes!

  • Chelului tichie de mărgăritar ii trebuie: proiecție pe apa. Cat costa și cât de des va fi folosită? Merită să cheltuim banii aiurea?