Prima paginăActualitateNeamt

Ultima şedință ordinară a Consiliului Județean, din acest an

Dimensiune text

Consilierii judeţeni s-au reunit vineri, 12 decembrie, în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ din acest an. Pe ordinea de zi anunţată iniţial erau trecute 15 proiecte de hotărâre, dar aceasta a fost suplimentată cu alte 11. Ședinţa s-a încheiat în mai puţin de două ore, puţine dintre proiectele de hotărâre fiind dezbătute în plen.

Aleşii judeţului au aprobat gratuităţi pe mijloacele de transport în comun ale SC Troleibuzul SA, pentru unele categorii de pensionari, în anul 2015, şi atribuirii unor licenţe de traseu pentru efectuarea transportului public judeţean de persoane prin curse regulate. La aprobarea licenţelor de traseu, unii consilierii au cerut epxlicaţii, dar preşedintele interimar Constantin Iacoban s-a arătat nemulţumit de discuţiile din plen. Consilierul Andrei Ignat a atras atenţia că nu este corect ca aproape la fiecare şedinţă să se atribuie licenţe de traseu, la fiecare persoană sau firmă „care şi-a cumpărat un autobuz”.

cj 02S-au mai aprobat taxele, tarifele şi amenzile din competenţa de aprobare a CJ Neamţ, pentru anul fiscal 2015, reprezentantul CJ în cadrul Consiliului Etic al Spitalului Judeţean de Urgenţă – consilierul Constantin Sandu – şi prelungirea unui acord de asociere cu comuna Ceahlău, în vederea asigurării unor servicii medicale şi sociale. Înainte de vot, consilierul Mircea Pintilie a sugerat că trebuie făcută o monitorizare mai atentă a banilor judeţeni, fiindcă există indicii că, la nivelul comunei, ar fi folosiţi în mod incorect.

S-a mai aprobat modificarea Actului Constitutiv şi a Statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „AQUA Neamţ” – mai multe comune dorind să fie membre ale asociaţiei -, o rectificare de buget şi alocarea a 40.000 de lei pentru „Sărbătoarea Școlii Nemţene” – o activitate în care sunt premiaţi dascălii pentru activitatea din 2014.

Au fost votate preţurile medii ale produselor agricole, necesare evaluării în lei a arendei achitate în natură, valabile pentru anul 2015, desemnarea lui Dan Manoliu în componenţa Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor şi stabilirea preţului mediu la masa verde obţinută de pe pajişti, valabil pe anul 2015.

La final de şedinţă, consilierii au ciocnit un pahar de şampanie şi au primit colindători.COMENTARII

WORDPRESS: 0