Prima paginăNeamt

Ultima ședință a Consiliului Județean din acest an

Dimensiune text

Consilierii județeni s-au reunit, joi, în ultima ședință de Consiliu Județean din acest an. Două proiecte importante au fost amânate pentru anul viitor.

 

 

Cu toate că pe ordinea de zi au fost doar șapte proiecte de hotărâre și unul suplimentar, discuțiile din legislativul județean au fost aprinse când a fost vorba de serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Neamț. Pe cele două proiecte s-a vorbit mai bine de jumătate de oră, multe dintre amendamentele propuse de consilierii județeni fiind pertinente și legate strict de reacțiile din teritoriu.

Spre exemplu, Primăria Cordun a solicitat Consiliului Județean Neamț ca operatorul de transport să pună la dispoziție mijloace de transport mai mari, și nu microbuze, comuna fiind de gradul întâi, cu mulți navetiști și elevi care învață în Roman. Această solicitare nu s-a regăsit în proiectele de hotărâre, iar discuțiile au devenit, la un moment dat, foarte tehnice. Din acest motiv, consilierul județean Adrian Bourceanu a propus retragerea de pe ordinea de zi a celor două proiecte: aprobarea Regulamentului și Caietului de Sarcini al serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Neamț, precum și a Programului de transport public județean de  persoane, prin curse regulate, pentru perioada 1.05.2013 – 30.06.2019, dar și proiectul privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea atribuirii directe a contractului de delegare a serviciilor de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru perioada 1.05.2013 – 30.06.2019, pentru unele trasee din județ.

Consilierul Gabriel Vișan a propus discutarea acestor două proiecte într-o ședință care să fie organizată până pe data de 15 ianuarie, când expiră unele contracte pentru trasee intrajudețene.

Celelalte proiecte au fost aprobate fără probleme, inclusiv proiectul suplimentar, prin care Ionel Arsene – care și-a dat demisia fiindcă a fost ales deputat – a fost înlocuit în adunarea Generală a Acționarilor a SC ApaServ SA de Constantin Sandu.

La finalul ședinței, consilierii județeni au fost colindați de un cor format din preoți și maici.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0