Prima paginăEducatie

Ultima probă fără note a bacalaureatului

Dimensiune text

Candidații la examenul de bacalaureat încep luni ultima dintre probele considerate ușoare: proba de competențe lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Proba este programată în perioada 25 – 27 iunie.

 

Examenul de evaluare a competențelor lingvistice cuprinde trei probe: proba de înțelegere a unui text audiat, care cuprinde două subiecte (20 de minute), proba scrisă, prin care este testată capacitatea de a înțelege un text citit și de a scrie în limba respectivă (120 de minute) și proba orală (15 minute pentru pregătirea răspunsurilor și 10-15 minute pentru prezentarea lor în fața comisiei). Candidații pot alege să susțină această probă la engleză, franceză, germană, greacă modernă, ebraică, italiană, japoneză, portugheză, rusă sau spaniolă. În funcție de punctajul obținut, elevilor li se va stabili nivelul de competență lingvistică astfel: 11-30 de puncte (A1 – introductiv), 31-60 de puncte (A2 – intermediar), 61-80 de puncte (B1 – nivel prag), 81-100 de puncte (B2 – avansat).
Neprezentarea la probele de competență nu condiționează participarea la probele scrise ale bacalaureatului, dar examenul nu poate fi promovat decît de candidații care au susținut și toate probele de competențe.

Aceasta este ultima probă orală a examenului de bacalaureat din 2012. Greul examenului începe luni, 2 iulie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0