Prima paginăCultural

Turneul național „Flautul Fermecat” debutează la Roman

Dimensiune text

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail vor susţine un concert la Şcoala de Arte „Sergiu Celibidache”.

Turneul naţional „Flautul Fermecat” va ajunge joi, 11 iunie, la Roman. Ajuns la a V-a ediţie, turneul este un proiect Radio România, în care sunt implicaţi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail. Turneul trece prin şapte oraşe din România, în perioada 11 – 27 iunie.

Ion Bogdan Ştefănescu a reuşit să ajungă la sufletul spectatorilor alegând un repertoriu cu un mare grad de spectaculozitate şi diversitate. De data aceasta, muzicianul mai adaugă un ingredient. El va prezenta întreaga familie a flautului, apelând la un repertoriu care pune în valoare fiecare instrument în parte.

Pe scenele unde vor fi susţinute spectacolele vor defila instrumente spectaculoase, unele necunoscute publicului din ţară. În prima parte a recitalului, Bach şi Donizetti vor fi interpretaţi la flautul de lemn care păstrează căldura instrumentelor baroce şi clasice. Apoi, Schubert va aduce în prim plan celebrul flaut de aur, plin de vitalitate, cu o paletă coloristică deosebită. În partea a doua, multitudinea sunetelor, tehnicilor şi stilurilor muzicale vor fi puse în evidenţă cu ajutorul unor compozitori care au marcat secolul precedent şi pe cel actual. Vor fi interpretate lucrări de Bela Bartok, Caesare Giovaninni, Violeta Dinescu, Henri Mancini şi Tiberiu Brediceanu, pentru care muzicianul va folosi atât flautul de aur, cât şi flautele piccolo, alto sau bas. „Această nouă ediţie a turneului «Flautul fermecat» va fi o adevărată provocare, atât pentru mine, cât şi pentru public. Pentru prima dată, pe scenele muzicale din România, un interpret va cânta la toate instrumentele care alcătuiesc generoasa familie a flautului. Pentru mine, acest turneu reprezintă prilejul fericit de a cânta alături de Horia Mihail”, a spus Ion Bogdan Ştefănescu.

Primul spectacol din turneu are loc joi, 11 iunie, la ora 19.00, la Şcoala de Arte „Sergiu Celibidache” din Roman. După oraşul muşatin, „Flautul fermecat” va ajunge şi la Braşov, Piteşti, Caracal, Bucureşti şi Deva.

COMENTARII

WORDPRESS: 0