Turneu zonal de fotbal al Olimpiadei Școlare, la Roman

Una dintre echipele care va merge la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar va fi cea care va ocupa locul I la turneul de la Roman.

 

 

Echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de Sorin Manea și care are în componență fotbaliști din lotul de juniori A, sub 18 ani, s-a calificat în faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), licee, după ce a ocupat locul I la faza județeană, desfășurată la Piatra Neamț în urmă cu o săptămână. LPS Roman a obținut două victorii categorice în Sala Polivalentă din Piatra Neamț, 4-0 cu LPS Piatra Neamț și 7-1 cu Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, suficiente pentru accederea în penultima fază a competiției.

A venit rândul grupării romașcane de a organiza turneul zonal, al regiunii Moldova, care se va desfășura sâmbătă și duminică pe terenurile sintetice de la Oz-er Golden și din Parc sau de lângă Sala Sporturilor.

Pentru calificarea la turneul final mai concurează câștigătoarele fazei județene din Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava și Bacău. Cele șase echipe de la zonala din Roman vor fi împărțite în două grupe, ocupantele locurilor I urmând să dispute finala. Meciurile din grupe vor începe la ora 9, sâmbătă.

Lotul romașcan la această competiție este format din: Sergiu Dornescu, George Antofi, Cristian Căpraru, Andrei Butnaru, Ștefan Rotariu, Adrian Rotaru, Mădălin Damian, Andrei Axinte, Cătălin Airoaiei, Georgian Agu, Alexandru Munteanu, Dragoș Ghercă, Răzvan Gavril. Cea mai mare performanță a LPS Roman la o ediție a ONSS a fost cea din 2004, când a cucerit titlul național, tot cu Sorin Manea antrenor.

„Până vineri seara, când va fi ședința tehnică, voi stabili lotul. Atunci se va face și tragerea la sorți a grupelor. Noi ne propunem să ocupăm locul I la finalul concursului. Îmi doresc să nu mai fie accidentări. Vom avea antrenamente în fiecare zi până atunci. Iașiul are echipă bună, medaliată cu bronz anul trecut și un antrenor, Mihai Romilă, care nu mai are nevoie de prezentare. Echipele sunt de valori apropiate. Acum patru ani, echipa unei școli din Bârlad a câștigat tot, la Olimpiada pentru gimnaziu, fără să țină seamă că avea în față reprezentante ale școlilor sportive. În ce ne privește, Rotariu și Agu, doi dintre jucătorii de bază, sunt accidentați. Sper să se refacă până la începerea competiției”, a declarat Sorin Manea.


COMENTARII

WORDPRESS: 0