Home

Turneu foarte important, la Iaşi, al handbaliştilor juniori III

Primele trei clasate se bat cu şanse aproximativ egale pentru cele două locuri calificante la turneul semifinal.

Echipa băieţilor juniori III de la Liceul cu Program Sportiv Roman, pregătită de Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei, lideră în seria A, deocamdată, a pierdut două meciuri în turneul precedent de la Vaslui şi începe să-şi facă griji în privinţa calificării la turneul semifinal, cursă în care sunt înscrise trei echipe pe cele doar două locuri. Finalul de campionat al grupei nu se arată avantajos pentru echipa din Roman, mai ales că ultimul turneu va avea loc la Piatra Neamţ, pe terenul uneia dintre contracandidatele la calificare. În turneul de la Vaslui, LPS Piatra Neamţ a învins detaşat LPS Roman.

Handbaliştii romaşcani au posibilitatea de a-şi lua revanşa la întrecerile care vor avea loc la Iaşi, la sfârşitul acestei săptămâni. O victorie în faţa celor de la Piatra Neamţ, care ar fi a patra de la începutul campionatului, le-ar uşura mult misiunea în perspectiva ultimului turneu. Pe de altă parte, echipa din Suceava, ocupanta locului al treilea, a fost depunctată zdravăn la un turneu anterior, din cauza nerespectării anumitor cerinţe regulamentare, deşi nu a pierdut niciun meci pe teren. Nu se împacă deloc cu ideea de a rata turneul semifinal, mai ales că este considerată, de către antrenorii celorlalte echipe, ca având cel mai bun lot. Are însă handicapul punctelor pierdute la masa verde.

Lotul LPS Roman este format din: Alin Ciofu, Andrei Grăjdeanu (portari), Ionuţ Mihăeş, Silviu Popa, Robert Crâşmaru, Andrei Bostan, George Costea, George Moldovanu, Alexandru Ailincăi, Cosmin Archip, Răzvan Levârdă, Ionuţ Vieru, Gabriel Hazi, Andrei Hăisan.

Programul turneului de la Iaşi: 28 martie / Roman – Piatra Neamţ (ora 9), Suceava – Vaslui, Iaşi – Suceava, Piatra Neamţ – Vaslui; 29 martie / Suceava – Roman (ora 9), Vaslui – Iaşi, Roman – Vaslui (ora 15), Piatra Neamţ – Iaşi; 30 martie / Suceava – Piatra Neamţ, Iaşi – Roman (ora 11).

Clasament

1 Roman 18 14 0 4 427-331 42
2 P. Neamţ 18 13 0 5 448-334 39
3 Suceava* 18 12 0 6 400-291 31
4 Iaşi 18 7 0 11 339-416 21
5 Vaslui 18 2 0 16 294-419 6

*LPS Suceava a fost penalizată cu cinci puncte pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă

Comentarii

WORDPRESS: 0