HomeNeamt

Turism pe bicicletă

Persoanele care vor să viziteze municipiul Piatra Neamţ au, acum, posibilitatea să facă plimbări pe bicicletă, chiar dacă nu deţin un astfel de mijloc de deplasare. Vineri, asociaţia Sens Civic, a lansat o nouă etapă a proiectului „Piatra pe bicicletă”.

 

Datorită unor sponsori, locuitorii şi turiştii din Piatra Neamţ vor putea beneficia gratuit, timp de două ore pe zi, de avantajele mersului pe bicicletă. „Invit toţi pietrenii şi turiştii iubitori de mişcare la punctul de închiriere de la staţia de plecare a telegondolei de lîngă gara din Piatra Neamţ, pentru a beneficia de gratuitate. Aşteptăm ca în acest demers să ni se alăture şi alţi agenţi economici„, a declarat Andrei Carabelea, preşedintele asociaţiei Sens Civic.

Reprezentanţii acestei asociaţii au punctat faptul că bicicleta este unul dintre cele mai eficiente mijloace de divertisment, precum şi de corectare a problemelor de sănătate cu sursă sedentară. Mersul pe bicicletă este foarte benefic în reglarea ritmului cardiac şi poate preveni bolile de inimă sau, în cazul în care acestea sînt deja instalate, le ţine sub control. Mersul pe bicicleta comprimă, într-o singură activitate, foarte multe exerciţii specializate pentru diferite părţi ale corpului. De asemenea, mersul pe bicicletă ajută la arderea a aproximativ 300 kilocalorii pe oră.

Comentarii

WORDPRESS: 0