Prima paginăActualitateRoman

TUR CICLIST ÎN CENTRUL ROMANULUI, CU OCAZIA „OREI PĂMÂNTULUI”

TUR CICLIST ÎN CENTRUL ROMANULUI, CU OCAZIA „OREI PĂMÂNTULUI”

Dimensiune text

 

ora 02Primăria Municipiului Roman s-a alăturat, şi în acest an, evenimentului Earth Hour – Ora Pământului, care îşi va desfăşura activităţile acestei ediţii sub motto-ul „Dăruieşte naturii din energia ta”. Romaşcanii sunt invitaţi să stingă luminile sâmbătă, 19 martie, de la ora locală 20.30, alături de alte 7.000 de oraşe din peste 160 de ţări.

Pentru a marca acest eveniment, municipalitatea romaşcană va organiza sâmbătă, începând cu ora 20:15, un tur ciclistic pe două trasee, în acelaşi timp. Primul traseu, pentru elevii de liceu, va porni din parcarea Lidl din cartierul Favorit până în Piaţa „Roman-Vodă”, în faţa statuii lui Roman Muşat. Al doilea traseu, pentru elevii de gimnaziu, va porni din parcarea Lidl din cartierul Mihai Viteazu până în Piaţa „Roman-Vodă”, în faţa statuii lui Roman Muşat.

La locurile de întâlnire stabilite vor participa doar elevii anunţaţi de unităţile de învăţământ, însoţiţi de cel puţin un cadru didactic, care vor avea bicicletele echipate complet pentru circulaţia pe timp de noapte pe drumurile publice şi vor purta echipament corespunzător de protecţie şi avertizare (căşti, veste reflectorizante).

După încheierea celor două tururi ciclistice, participanţii vor lua parte la un scurt moment artistic în faţa statuii lui Roman Muşat, unde vor fi aprinse şi candele ce vor contura simboluri ale campaniei Earth Hour.

Ca la fiecare ediţie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, se va întrerupe iluminatul public pe Bulevardul Roman Muşat (de la Poarta Sud – Cartierul Favorit până la Giratoriul Florilor), iar pe toată durata nopţii dintre 19 şi 20 martie 2016, începând cu 20:30, se va întrerupe şi iluminatul ornamental al clădirilor aparţinând administraţiei publice locale.

„Earth Hour este momentul în care ne putem hotărî să reciclăm, să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să facem duşuri mai scurte, să trecem la sursele regenerabile de energie sau să ne schimbăm obiceiurile de consum”, precizează un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Roman.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ce bine ar fi daca… ar participa si marii coloshi industriali din Rusia, SUA, China, …