Tunurile din centrul orașului au fost mutate la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea”

HomeActualitate

Tunurile din centrul orașului au fost mutate la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea”

 

Cele două tunuri amplasate în urmă cu opt ani de administrația locală în Piața „Roman Vodă”, în lateralele statuii lui Roman Mușat, au fost mutate de actuala conducere a Primăriei Roman.

Odată cu amenajarea zonei pentru deschiderea Târgului de Paște, autoritățile locale au decis să elibereze piațeta, pentru a lăsa loc căsuțelor de lemn și corturilor comercianților care vor sta la Roman până în Vinerea Mare. Primarul Lucian Micu a decis ca tunurile să fie relocate în Cimitirul „Eternitatea”, la Monumentul Eroilor, în memoria celor care s-au jertfit pentru țară și în cinstea faptelor istorice și eroice ale acestora.

 

Cele două tunuri au fost amplasate în Piața „Roman Vodă” în 2009, fiind primite cu titlu gratuit de la Ministerul Apărării Naționale. „Fața” Pieței „Roman Vodă” a suferit în această primăvară mai multe modificări. În urmă cu o săptămână, în zona trotuarului au fost amplasate mai multe jardiniere cu flori din serele Primăriei, pentru a oferi o oază verde zonei de beton și protecție pentru copiii care se joacă în zonă și care nu mai pot ieși în stradă, riscând accidentarea.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 5 ani ago

    Micu: subst. com. gen. masc, nr. sing. cazul…nu e …,,cazul”, functia….pri..secundara ….
    Cea mai cea miscare a noului ,,pre(a)mar(e)” e …,,sa puna tunurile” pe… morti!!!