HomeCultural

Tudor Gheorghe și Adriana Trandafir își așteaptă spectatorii

Luni, 14 mai, Adriana Trandafir aduce la Roman spectacolul „Mă duc la mama”. Spectacolul „Vremea nemîniei”, cu Tudor Gheorghe, a fost amînat pentru marți, 15 mai.

 

Spectacolul „Vremea nemîniei”, cu maestrul Tudor Gheorghe, programat la Casa de Cultură din Roman joi, 10 mai, a fost reprogramat pentru marți, 15 mai, la orele 19.00. Motivul amînării spectacolului este legat de numărul de bilete vîndute. „S-au vîndul doar 100 de bilete, iar capacitatea sălii mari a Casei de Cultură este de 600 de locuri. Cei care doresc să vadă acest recital de mare ținută interpretativă mai au timp să-și procure bilete„, a declarat Doru Alexandru, directorul Casei de Cultură Roman. Dacă spectacolul va avea loc, romașcanii vor avea posibilitatea să-l urmărească pe Tudor Gheorghe într-un recital de muzică autentică, pe versurile poetului basarabean Grigore Vieru, în acompaniamentul orchestrei Arkadia, dirijată de Marius Hristescu. Prețul unui bilet de intrare este 60 lei.

Dacă spectacolul „Vremea nemîniei” se află încă sub semnul incertitudinii, iubitorii comediei pot răsufla ușurați. Spectacolul „Mă mut la mama”, în regia lui Gelu Colceag, va avea loc luni, 14 mai, începînd cu orele 19.30. „Spectacolul «Mă mut la mama» a fost inclus în manifestările prilejuite de «Zilele Municipiului Roman». Ca urmare, vizionarea spectacolului se va face pe bază de invitație„, a precizat directorul instituției.

Alături de actrița Adriana Trandafir, pe scenă vor evolua și actorii Andreas Petrescu și Gabriel Fătu. Spectatorii vor avea prilejul să vadă la ei acasă o comedie savuroasă, desfășurată într-o oră și 47 de minute, în care vor putea descoperi cum umorul se întrepătrunde cu accentele tragice, rupte din viață. Povestea vorbește despre doi frați, unul părăsit de soție, celălalt înșelat de iubită, care se întorc acasă pentru a-și retrăi copilăria. Liniștea este spulberată cînd băieții află că mama lor, văduvă, are un iubit.

După două spectacole de facturi diferite, cu protagoniști – nume mari în muzica și teatrul românesc -, Casa de Cultură pregătește romașcanilor prima reprezentație a Teatrului Municipal Roman, după reorganizarea acestuia. Actorii romașcani au pregătit concitadinilor spectacolul „Doctor fără voie”, în regia lui Radu Vatavu, o comedie în trei acte de Molière, pe care o vor aduce în lumina reflectoarelor pe 28 mai.

Comentarii

WORDPRESS: 0