„Tu poți face lumină”, campanie DGA pentru conștientizarea implicării în fapte de corupție

HomeActualitate

„Tu poți face lumină”, campanie DGA pentru conștientizarea implicării în fapte de corupție

 

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a lansat campania „Tu poți face lumină”, circumscrisă unei serii de activități specifice cu caracter preventiv destinate personalului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), dar și cetățenilor. Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului MAI și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitate de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806, precizează reprezentanții DGA Neamț.

Astfel, în cadrul aceste campanii de prevenire a corupției vor fi organizate întâlniri cu tematica integrității (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanți ai administrației publice locale și ONG-uri), distribuire și panotaj a afișelor realizate în acest sens în instituțiile MAI, distribuire de flyere și pliante cu caracter informativ, mediatizarea globală a tuturor acestor elemente printr-un film de scurt metraj în care este descris modul de funcționare a sistemului call center anticorupție.

„Considerăm că informarea cât mai bună a publicului cu privire la instrumentele de sesizare a faptelor de corupție și a specificității acestora reprezintă condiții ce stau la baza educației anticorupție în spiritul integrității, sens în care facem un apel de sprijin instituțional în diseminarea acestor mesaje și mulțumim pentru suportul fiecăruia”, transmit reprezentanții DGA Neamț.

Direcția Generală Anticorupție, instituția abilitată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului MAI, a constituit un element important în procesul de creare a unui climat de integritate instituțională. Activitatea DGA în acest domeniu este reglementată de Strategia Națională Anticorupție 2016 – 2020 și de Ordinul MAI 62 din 13.06.2018 privind organizarea și desfășurarea activităților de prevenire a corupției și educație pentru promovarea integrității în cadrul MAI.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0