Trupul fetiței dispărute în apele Moldovei a fost găsit

Trupul fetiței dispărute în apele Moldovei a fost găsit

Dimensiune text

 

Marți după-amiază, 6 august, în jurul orei 17, pompierii romașcani au descoperit trupul fetiței în vârstă de opt ani dispărute de vineri seară, 2 august, luată de apele râului Moldova. Conform ISU Neamț, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al fetiței tocmai în râul Siret, prinsă în crengile unui copac de pe malul drept al râului, la o distanță de aproximativ 12 kilometri, pe cursul râului, față de locul accidentului, pe teritoriul comunei Horia.

Vineri seară, 2 august, în jurul orei 19, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman au fost solicitați să intervină pentru căutarea unei fetițe de opt ani căzute în apele râului Moldova, în zona bazarului. La locul indicat s-au deplasat zece pompieri, cu două autospeciale, o barcă și o ambulanță SMURD. Conform ISU Neamț, fetița se afla la scăldat împreună cu verișoara sa de nouă ani, însoțite de mama acesteia din urmă. Și fetița mai mare a căzut în apă, dar a fost salvată de un pescar aflat în zonă, fiind monitorizată apoi de echipajul SMURD.

Căutările au fost efectuate de pompieri vineri seară până la ora 22.30, fiind reluate sâmbătă dimineață, de la ora 8.30, cu sprijinul scafandrilor din cadrul ISU Iași, care au efectuat căutări pe o distanță de circa trei kilometri, în care apa avea până la 3 – 4 metri adâncime, până la confluența cu râul Siret, în condiții de curent al apei foarte puternic. Pompierii au continuat căutarea cu bărcile până marți după-amiază, când a fost găsit trupul fetiței.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0