Trupa Gong, premiată la Festivalul „Arthesium”

HomeCultural

Trupa Gong, premiată la Festivalul „Arthesium”

 

trupa gongÎn perioada 20-22 mai, trupa de teatru Gong din Roman a participat la Festivalul Naţional „Arthesium”, unde organizatorii şi-au propus să expună cele patru perioade istorice ale teatrului: perioada antică, medievală, modernă şi contemporană. Din cele opt trupe de teatru prezente la eveniment, trupa Gong s-a întors acasă, ca de fiecare dată, cu mai multe premii.

Premiile puse în joc au fost: „Trofeul Festivalului”, „Premiul I pentru cel mai bun spectacol”, „Premiul II pentru cel mai bun spectacol”, „Premiul III pentru cel mai bun spectacol”, „Premii de interpretare a unui rol principal masculin/feminin”, „Premii de interpretare a unui rol secundar masculin/feminin” şi „Premiul pentru cea mai bună regie”. Trupa Gong s-a clasat pe locul al II-lea, dar a obţinut şi mai multe premii I.

„Ecouri minunate de Gong şi trei zile de poveste la Festivalul naţional de teatru pentru liceeni «Arthesium» Bucureşti. Felicitări organizatorilor şi tuturor participanţilor care au ales să dăruiască din preaplinul lor sufletesc. Da, şi Romanul se aliniază pe scenă teatrului românesc de tineret, există şi aici nişte corifei care trudesc şi îşi poartă originile cu demnitate: Mădălina Borş – premiul pentru cel mai bun personaj feminin în rol secundar, Cristina Giosanu – nominalizare la premiul pentru cel mai bun personaj feminin în rol secundar, Vlad Pânzaru – premiul pentru cel mai bun personaj masculin în rol secundar, Vlad Marian Bedă – premiul special al juriului pentru interpretare, Claudia Muscalu, Andreea Luiza Husaru, Alex Marcoschi – nominalizare la premiul pentru cel mai bun personaj masculin în rol secundar, Cosmin Lăpuşneanu, Ana Maria Cojocariu şi George Apetrei. Trupa de Teatru Gong a obţinut premiul al II-lea pentru spectacolul «Cabaretul cuvintelor». Ave, suflete frumoase!”, a spus, după Festival, profesorul Cătălina Bostan, coordonatorul Teatrului Gong.

Parcursul frumos al trupei prin ţară, purtând cu mândrie numele municipiului, continuă, astfel încât, în perioada 8-10 iunie, Gong-ul va bate de la Petroşani, unde are loc ediţia a IV-a a Festivalului Adolescenţilor, organizat de Teatru Dramatic „Ion D. Sîrbu”.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0