Prima paginăCultural

Trupa „Gong” a obținut trofeul Festivalului de teatru de la Sebeş

Dimensiune text

Elevii profesoarei Cătălina Bostan au obţinut marele premiu şi trofeul festivalului, pentru spectacolul „Satul electronic”, de Valeriu Butulescu. Spectacolul a fost premiat şi pentru cea mai bună scenografie. 

teatru 02Trupa de teatru „Gong” din Roman a câştigat marele premiu şi trofeul Festivalului Naţional de Artă Dramatică pentru Liceeni „Radu Stanca”, desfăşurat la Sebeş, în perioada 24 – 26 aprilie. Totodată, spectacolul trupei „Gong” a fost premiat pentru cea mai bună scenografie. Aflat la a V-a ediţie, festivalul a fost organizat de Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, Primăria şi Consiliul Local Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Teatrul de păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia. Festivalul a fost conceput sub forma unui concurs de interpretare dramatică, adresat elevilor pasionaţi de teatru. „La ediţia din acest au participat şapte trupe de teatru, din Bucureşti, Roman, Fălticeni, Mangalia, Câmpeni şi Sebeş. Elevii şi-au exprimat talentul aducând bucurie şi încântare publicului venit în număr mare la Centrul Cultural «Lucian Blaga». A fost o experienţă minunată, care a fost, în final, încununată de succes. Spectacolul «Satul electronic», de Valeriu Butulescu, cu care am câştigat marele premiu şi trofeul festivalului, este una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate piese de teatru din repertoriul trupei «Gong». Spectacolul a avut premiera anul trecut şi a obţinut numeroase premii şi o caldă recunoaştere la festivalurile de gen din ţară. Rezultatul de la Sebeş vine după un alt premiu important, obţinut cu acest spectacol la Festivalul de Teatru pentru Liceeni «Amprente» de la Braşov, susţinut în perioada 28 – 30 martie. De la festivalul de la Braşov, trupa «Gong» s-a întors cu premiul I şi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, acordat elevei Roxana Buzău, pentru rolul Safta”, a precizat Cătălina Bostan, coordonatorul trupei.

Performanţele artistice ale elevilor au fost evaluate, în acest an, de un juriu format din actriţa Amalia Pop, criticul de teatru şi film Rareş Tileagă, Manuela Popescu, redactor Radio România Cultural, şi profesor Constantin Şalapi, directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, juriu condus de actriţa Magda Catone.

Din distribuţia spectacolului „Satul electronic” au făcut parte elevii: Daria Rusu, Eduard Constantin, Roxana Buzău, Andrei Damian, Sergiu Ursache, Tiberiu Mititelu, Cristina Ana Giosanu şi Mădălina Borş. Regia spectacolului a fost semnată de Cătălina Bostan şi Vlad Ianuş, fost membru al Trupei de teatru „Gong”, student în anul III la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0