Prima paginăCultural

Trupa de teatru „Gong” prezintă piesa „Satul electronic”, duminică, în sala mare a Primăriei Roman

Trupa de teatru „Gong” prezintă piesa „Satul electronic”, duminică, în sala mare a Primăriei Roman

Dimensiune text

 

 

Membrii trupei de teatru romașcane Gong prezintă duminică, 23 septembrie, în noua sală de spectacole a Primăriei Roman, piesa „Satul electronic”, de Valeriu Butulescu, reprezentație care a adus nenumărate aprecieri trupei de teatru Gong. Piesa a avut premiera în luna martie a anului 2014 și a fost prezentată pe mai multe scene din țară – obținând cele mai importante premii la festivalurile de teatru de la Sebeș, în 2015, sau la Brăila, în 2017.

Regia este semnată de Cătălina Bostan și Vlad Ianuș, iar din distribuție fac parte: Cristina Giosanu, Vlad Pânzaru, Andreea Husaru, Ștefan Duminică, Ana Cojocariu, Cosmin Lăpușneanu, Claudia Muscalu și George Apetrei.

„«Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai…» cunoscuta baladă populară «Miorița» constituie doar cadrul idilic al poveștii, căci drama familiilor rivale ce nu cad de acord cu încheierea unei căsătorii, are o puternică trimitere shakespeariană. Acolo, la stână, tehnica a pătruns profund în viața oamenilor. Ei au cioban electronic, farfurie supersonică, telescop de studiat vremea, iar preocupările lor științifice tind să disloce întregul fond spiritual al spațiului mioritic. Peisajul bucolic contrastează cu disputele astronomice aprinse. Ramona și Romică, deși copii de ciobani au studii superioare. Interesul oierilor pentru cunoașterea planetelor și manevrarea tehnologiilor de vârf creează un tablou original și uimitor. «Satul electronic este o deplină frescă despre o stare de spirit a lumii, cu exemplificări de altoi pe valorile umane din România. Tradiția și graba noastră spre modernitate – cu flux și reflux în existența zilnică, se regăsesc inteligent și lucid în această piesă». Vă aşteptăm duminică, 23 septembrie, ora 18:00 în sala mare a Primăriei Municipiului Roman. Intrarea este gratuită!”, este invitația lansată de membrii Trupei de Teatru „Gong”.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0