Trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție: bani pentru obținerea permisului auto

HomeActualitate

Trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție: bani pentru obținerea permisului auto

Patru persoane, dintre care două inculpate pentru săvârșirea unor de infracțiuni de trafic de influență, iar celelalte două pentru cumpărare de influență, au fost trimise în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, a informat vineri, 18 decembrie, Direcția Generală Anticorupție (DGA).

În prima dintre cauze, procurorii au reținut, în rechizitoriul de trimitere în judecată, faptul că unul dintre inculpați, în cursul lunii aprilie 2018, a pretins că ar avea influenţă asupra unor organe de poliţie pentru a obţine restituirea, prin încălcarea dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, către cel de-al doilea inculpat, a permisului de conducere auto.

Documentul fusese reţinut în data de 23 aprilie 2018, de către polițiști, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce s-a angajat că va obţine acest rezultat, inculpatul a primit de la cumpărătorul de influenţă suma de aproximativ 2.300 de euro.

A doua cauză face referire la un inculpat instructor auto care, în perioada august – octombrie 2019, a primit de la al doilea inculpat suma de 800 de euro, pretinzând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Neamţ.

În schimbul banilor, instructorul auto a dat asigurări că funcționarii în cauză ar fi putut facilita promovarea în mod fraudulos a inculpatului la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto.

În ambele situații, dosarele penale au fost inițiate ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție din cadrul DGA – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, care, la delegarea procurorilor de caz, au efectuat toate cercetările pentru administrarea probatoriilor, mai arată comunicatul DGA.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0