Trimis în judecată de Parchetul Neamț, pentru evaziune fiscală în formă continuată cu deducerea ilegală de TVA

HomeActualitate

Trimis în judecată de Parchetul Neamț, pentru evaziune fiscală în formă continuată cu deducerea ilegală de TVA

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată, cu 40 de fapte petrecute în perioada 2014-2016, cu deducerea nelegală de TVA.

Astfel, prin rechizitoriul din 14 noiembrie 2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.L., sub aspectul săvârşirii unei infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată (40 acte materiale, în perioada 11 noiembrie 2014 – 17 decembrie 2016).

Conform anchetatorilor, în perioada 11 noiembrie 2014 – 17 decembrie 2016, inculpatul, în calitate de asociat unic şi administrator, a înregistrat 40 de facturi fiscale în evidența contabilă aparținând SC P.T. SRL, reprezentând achiziții de la SC B.F.C. SRL (18 facturi fiscale), SC M.S. 2012 SRL (3 facturi fiscale) și SC R.L.G. SRL (19 facturi fiscale), ce nu reprezintă realitatea, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale în valoare totală de 33.997,55 lei, reprezentând TVA dedusă nelegal.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, la data de 9 iunie 2023 s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aparținând inculpatului P.L., pe cota-parte deținută de acesta din două bunuri imobile: cotă de o jumătate din terenul situat în intravilanul unei comune din județul Neamț, compus din 449 metri pătrați teren curți construcții și 4.305 metri pătrați teren arabil, precum și cota de o jumătate dintr-un apartament din municipiul Roman, până la concurența sumei de 137.313 lei, incluzând accesoriile fiscale.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului şi trimiterea în judecată a acestuia reprezintă etape procesuale aferente desfăşurării procesului penal care nu pot înfrânge în nicio situaţie principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0