Treptele din zona Casa Modei – Femina, reabilitate în primăvara anului viitor

HomeSocial

Treptele din zona Casa Modei – Femina, reabilitate în primăvara anului viitor

 

Lucrările de reabilitare a treptelor din fața magazinelor de pe strada Unirii, din spatele Casei de Cultură, vor începe săptămâna viitoare, urmând ca, în primăvara viitoare, să fie reabilitate și treptele din fața magazinelor de pe strada Libertății din zona Casa Modei – Femina, anunță autoritățile. De asemenea, sunt promisiuni că și treptele din zona magazinelor complexului „Favorit” vor fi reabilitate, în această toamnă. Treptele de pe strada Unirii aparțin municipalității și unei firme private, cele din zona Femina sunt integral în sarcina autorităților locale, în timp ce scările din Favorit sunt în totalitate în proprietatea unui agent economic.

„După ce, la sfârșitul lunii august, am aprobat în Consiliul Local acordul de colaborare cu societatea Metex SA pentru reabilitarea scărilor din zona magazinelor de pe strada Unirii, în această săptămână se finalizează procedurile de achiziție publică pentru realizarea acestei lucrări, se vor aproviziona și materialele, urmând ca, de lunea viitoare, să înceapă efectiv lucrările de reabilitare a acestor trepte. Costurile ajung undeva la 110 – 120.000 de lei. Reamintesc cetățenilor că circa 40% dintre treptele de pe strada Unirii aparțin firmei private, iar 60% aparțin Primăriei municipiului Roman. Mă bucur că am reușit să găsim înțelegere din partea agentului economic și împreună să reușim să realizăm această lucrare, ce presupune refacerea suprafeței de mozaic. Din păcate, firmele și specialiștii în a folosi mozaicul sunt din ce în ce mai greu de găsit, dar ne bucurăm că în sfârșit am reușit să identificăm o firmă care poate să facă această lucrare”, a afirmat primarul Lucian Micu în conferința de presă de marți, 10 septembrie.

Acesta a adăugat că, în primăvara anului viitor, Primăria va reabilita și treptele din fața magazinelor de pe strada Libertății din zona Casa Modei – Femina, care sunt doar în proprietatea primăriei, astfel încât întreaga zonă centrală a Romanului să fie reabilitată din acest punct de vedere.

„Se lucrează în continuare și în Pietonalul Ștefan cel Mare și vom avea reabilitat Pietonalul în totalitate, inclusiv treptele. Am purtat discuții și cu proprietarul scărilor din complexul Favorit, care lucrează la o expertizare a treptelor de acolo, pentru identificarea soluției tehnice, și am promisiunea că în această toamnă vor fi reabilitate și aceste trepte din complexul Favorit, care aparțin unei firme private”, a mai adăugat primarul Lucian Micu.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0