Prima paginăActualitate

Trenul Piatra Neamț – Bacău devine InterRegio

Dimensiune text

CFR Călători informează că, începând cu data de 1 august 2015, anumite trenuri Regio vor deveni trenuri InterRegio (IR). Printre aceste trenuri se numără şi trenurile regio 5471 şi 5472, de pe ruta Piatra Neamţ – Bacău şi retur, care se vor transforma în trenurile InterRegio 1858 şi 1859. 

CFR Călători a luat măsuri astfel încât transformarea trenurilor Regio în trenuri InterRegio să nu influenţeze preţul biletelor/abonamentelor pentru călătorii care merg pe rutele unde trenurile îşi schimbă rangul.

Avantajul pentru pasageri este că de la 1 august îşi pot face, opţional, rezervări de loc chiar şi pe distanţe mici. Biletele de călătorie la trenurile devenite IR pot fi cumpărate la tarif de tren Regio numai de la casele de bilete din agenţiile CFR şi din gările aflate pe ruta trenului Regio modificat în InterRegio. Tarifele de tren Regio, cu rezervare opţională, vor fi aplicate numai la clasa a 2-a, pentru biletele de tip: preţ întreg, copil, precum şi pentru facilităţile emise în baza unor acte normative la care călătorii plătesc şi ei o parte din tarifele de transport, respectiv pentru: elev, student, pensionar. De asemenea, cele mai multe trenuri vor circula după aceleaşi orare de circulaţie şi îşi vor menţine opririle itinerarice.

COMENTARII

WORDPRESS: 0