Prima paginăActualitate

Trei secţii ale spitalului vor intra în modernizare, Psihiatria va fi inaugurată

Trei secţii ale spitalului vor intra în modernizare, Psihiatria va fi inaugurată

Dimensiune text

 

spital lucrari 38Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman este de părere că, în ultimii ani, faţa unităţii medicale s-a schimbat, de la an la an investindu-se sume importante atât în partea de modernizare a secţiilor, cât şi în cea de dotare.

În Spitalul Nou au mai rămas doar trei secţii asupra cărora nu s-a intervenit semnificativ şi care vor intra şi ele în modernizare. „Am încercat – şi cred că am şi reuşit – schimbarea la faţă a unităţii. S-a intervenit asupra majorităţii secţiilor, iar acum ne este mult mai uşor să spunem unde mai este şi ce mai este de făcut. Urmează să intrăm în procedură de modernizare pe secţia ORL, în imediata perioadă, şi vom mai rămâne doar cu Recuperarea şi Anatomia Patologică, secţii care sunt la demisol. Chiar dacă spaţiile sunt cum sunt şi numai putem dărâma clădirea, am reuşit să facem tot felul de adaptări, pentru a îndeplinit criteriile legate de circuite, dar şi cele legate de normele igienico-sanitare. Avem o intrare în Spital elegantă, avem o parcare funcţională”, a declarat Leonard Achiriloaei, director financiar-contabil al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

În scurt timp, una dintre cele mai mari investiţii demarate de Spital a fost mutarea secţiei de Psihiatrie într-una din clădirile de la Spitalul Vechi. „Nu am scăpat din vedere nici marile investiţii din Spital şi una îndrăzneaţă a fost mutarea secţiei Psihiatrie. Noul imobil este complet modernizat pe interior şi exterior. Toate avizele şi recepţiile sunt făcute şi sper ca, în cel mai scurt timp, să o şi inaugurăm. Secţia este transferată şi funcţionează”, a mai precizat directorul economic al unităţii medicale.

Luna trecută, la parterul Spitalului a fost dat în folosinţă şi spaţiul complet modernizat al farmaciei unităţii, mutată din Policlinică, şi care are toate dotările necesare, de la prevenţia împotriva incendiilor şi până la aparate ce păstrează o temperatură optimă pentru medicamente.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0