Trei persoane infectate cu COVID-19, decedate la Spitalul Piatra Neamț

HomeSanatate

Trei persoane infectate cu COVID-19, decedate la Spitalul Piatra Neamț

 

Marți, 14 aprilie, la ora 14, autoritățile au anunțat 15 noi decese cauzate de coronavirusul COVID-19 în țară, trei dintre acestea ale unor persoane din județul Neamț, conform Grupului de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României.

Unul dintre cele trei noi cazuri din Neamț este al unui bărbat de 55 de ani, din județul Neamţ, internat în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamţ, pe secţia Boli infecţioase, în data de 2 aprilie, cu astenie și disfagie. Bărbatul avea hipertensiune arterială și boală renală cronică, fiind dializat cronic. Proba pentru testul de infectare cu COVID-19 a fost recoltată în data de 2 aprilie, fiind confirmată pe 4 aprilie. Decesul pacientului a survenit în data de 10 aprilie.

Un alt caz este al unui bărbat de 59 de ani, din judeţul Neamţ, internat în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamţ, în perioada 5 – 19 martie, pentru ciroză hepatică toxică. În 26 martie s-a internat din nou în Spitalul Judeţean de Urgență Piatra Neamţ, cu febră şi dispnee. Proba pentru testul de infectare cu COVID-19 a fost recoltată în data de 26 martie, fiind confirmată pe 3 aprilie. Decesul pacientului a survenit în data de 12 aprilie.

Al treilea deces anunțat în marți în județ, asociat COVID-19, este al unui bărbat de 68 de ani, din judeţul Neamţ, internat în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamţ, pe secţia Oncologie, suferind de neoplasm al faringelui, în data de 9 aprilie, dată la care a survenit și decesul. Proba pentru testul de infectare cu COVID-19 a fost recoltată în data 9 aprilie, fiind confirmată pe 11 aprilie.

Cu cele 15 noi cazuri confirmate anunțate marți, numărul deceselor asociate COVID-19 în România ajunge la 346.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0