Prima paginăSport

Trei medalii de argint şi una de bronz, la naţionalele de atletism ale juniorilor II

Dimensiune text

Carla Sescu şi Lenuţa Burueană

Carla Sescu şi Lenuţa Burueană

Carla Sescu, Raluca Vrabie şi Marius Musteaţă au devenit vicecampioni la naţionalele atletice ale junioarelor III. Ana Maria Antăl, campioana de la înălţime la juniori III, s-a clasat a patra la juniori II, cu rezultat mai bun decât la juniori III.

Atleţii romaşcani au ieşit din nou în evidenţă la un turneu final de campionat naţional, de această dată al juniorilor II, deşi nu a fost obţinută nicio medalie de aur. Trei reprezentaţi ai Romanului, doi de la Liceul cu Program Sportiv şi unul de la Clubul Atletic, s-au aflat în apropierea primei trepte a podiumului, dar s-au mulţumit, în cele din urmă, cu medalii de argint – rezultate, de asemenea, de toată lauda.

Carla Francesca Sescu (LPS), recent medaliată cu argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European, a pierdut, de această dată, confruntarea de la aruncarea discului, cu rivala şi prietena sa, mai mare cu un an, Lenuţa Burueană, de la Ceahlăul Piatra Neamţ, după ce, în acest an, reuşise să o depăşească în majoritatea concursurilor la care au participat. Carla, elevă a antrenorului emerit Emilian Floroiu, a avut o cea mai bună aruncare de 46,21 metri, realizată din cea de a cincea încercare. Francesca a mai avut alte patru încercări reuşite, cea de a doua ca valoare fiind de 44,90 metri. Lenuţa Burueană a prins o zi mai bună şi a reuşit să trimită discul la 47,53 metri de discul de lansare.

Beatrice Lucaci

Beatrice Lucaci

O foarte plăcută surpriză a produs Marius Constantin Musteaţă (LPS) la aruncarea greutăţii, probă în care a ocupat locul secund, cu o cea mai bună încercare de 15,69 metri. Tot el s-a clasat a 11-lea în proba de aruncare a ciocanului, fiind depăşit şi de colegul său Răzvan Irinel Onica, situat pe poziţia a opta.

Cel de-al treilea „argint” i-a revenit suliţaşei Raluca Adriana Vrabie, de la Clubul Atletic, cea care continuă o serie de rezultate remarcabile realizate în acest an, cel mai strălucitor dintre ele fiind „aurul” obţinut la începutul acestei luni, la naţionalele juniorilor III. De această dată, Raluca a aruncat 41,01 metri, mult mai bine decât la naţionalele juniorilor III şi cu doar 3,33 metri mai puţin decât prima clasată, Florina Necşoiu, o sportivă cu doi ani mai în vârstă decât ea.

Seria rezultatelor romaşcane excepţionale este continuată de aruncătoarea de ciocan Beatrice

Ana Maria Antăl

Ana Maria Antăl

Ramona Lucaci (LPS), ocupantă a locului al treilea, cu 49,21 metri, eleva lui Emilian Floroiu având altre trei încercări peste 48 de metri. Ea a fost foarte aproape de primele două clasate, care au realizat 50,44 metri, respectiv 50,01 metri.

Bilanţul fructuos al delegaţiei din Roman este completat de Ana Maria Antăl, elevă a Otiliei Danţiş la LPS. Campioană naţională la junioare III la săritura în înălţime, cu 1,58 metri, Ana Maria a reuşit să sară, de această dată, la juniori II, 1,60 metri, rezultat cu care a ocupat locul al patrulea şi care a fost realizat şi de ocupanta locului al treilea, diferenţa fiind făcută de o singură încercare. În finalul concursului, Antăl a mai încercat de trei ori la 1,65 metri, fără succes, în vreme ce locul I a fost ocupat cu o săritură de 1,68 metri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0