Prima paginăSport

Trei medalii ale luptătoarelor din Roman la naţionalele juniorilor

Dimensiune text

Andreea Dragoş şi Gabriela Gorgos sunt vicecampioane. Ramona Caia a luat medalia de bronz.

Secţia de lupte a Clubului Altetic Roman a luat încă trei medalii, două de argint şi una de bronz, la turneul final al campionatului naţional, juniori 3, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Târgovişte. Antrenorul emerit Dumitru Artene reuşeşte, în continuare, să obţină rezultate, ajutat fiind, în materie de pregătire a sportivilor, de Cătălina Pătraşcu şi Mihaela Obreja.

Nouă sportivi pregătiţi de antrenorul emerit Dumitru Artene (foto), la grupa juniori 3, s-au calificat în finalele naţionale în urma turneului preliminar la lupte libere desfăşurat în comuna Nehoiu, din judeţul Buzău, în urmă cu aproape două săptămâni. Cei nouă s-au calificat la turneul final al campionatului naţional care a avut loc la Târgovişte, sâmbătă, 8 noiembrie. Trei dintre aceştia au urcat pe podium: Andreea Dragoş este vicecampioană naţională a categoriei 32 kilograme, Gabriela Gorgos este vicecampioană naţională la categoria 34 kilograme, iar Ramona Caia a fost medaliată cu bronz la categoria 40 kilograme. Veronica Dorcu a ocupat locul al cincilea la categoria 48 kilograme.

„Mă aşteptam ca Veronica să iasă campioană. A fost şi frustrată. Medaliatele cu argint şi bronz sunt de toată lauda. După condiţiile pe care le avem, am ieşit destul de bine. Și pentru aceşti copii, juniori 3, ar trebui să fie condiţii specifice performanţei”, a remarcat Dumitru Artene.

Înainte de acest concurs final, în faza de zonă a competiţiei desfăşurată la Nehoiu, reprezentanţii Clubului Atletic Roman au realizat trei clasări pe locul I şi tot de atâtea ori clasări pe locurile al doilea şi al treilea. Andreea Dragoş s-a clasat pe locul I la categoria 32 kilograme. Pe aceeaşi poziţie s-a situat şi Gabriela Gorgos, la categoria 34 kilograme. Pe locul secund în concursul zonal, de asemenea calificate la turneul final, s-au clasat Ramona Caia (categoria 40 kilograme), Veronica Dorcu (categoria 48 kilograme) şi Lucia Talpalaru (categoria 52 kilograme). Andreea Cristel (categoria 40 kilograme), Adelina Cloşcă (categoria 48 kilograme) şi Carmen Brandiu (categoria 62 kilograme) au ocupat poziţia a treia în concursul de la Nehoiu.

„Sperăm, în continuare, să avem sală de lupte şi saltele. Ne-am săturat de promisiuni. Avem sportive, la lupte, care sunt clasate pe locul I, al doilea sau al treilea. Li se dau câte două milioane de lei vechi ca îndemizaţie. Ne iau în râs, îşi bat joc de noi. Dar, chiar nu mai vreau să merg cu maşina mea, pe post de transportator, la concursuri. Misiunea mea este să fac selecţie şi să antrenez. Elevele mele de la lupte au de luat premii pe care le merită”, mai spune antrenorul, fericit şi emerit, Dumitru Artene.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0