Prima paginăActualitate

Trei locuințe în flăcări, de la scurtcircuite și scăpări de gaze combustibile

Trei locuințe în flăcări, de la scurtcircuite și scăpări de gaze combustibile

Dimensiune text

 

Pompierii romașcani au fost solicitați să intervină, în preajma zilelor de Crăciun, pentru stingerea a trei incendii apărute la locuințe din Roman, Nisiporești și Doljești.

Vineri, 22 decembrie, la ora 22:22, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în municipiul Roman, pe strada Martir Cloşca. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. În urma evenimentului au ars acoperişul unei magazii, realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa 15 metri pătrați, circa 300 de kilograme de lemne de foc şi un butoi de 300 litri de vin. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform pompierilor, un scurtcircuit electric la un conductor electric neizolat corespunzător.

Sâmbătă, 23 decembrie, la ora 19:37, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Boteşti, satul Nisiporeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, în sprijin fiind solicitaţi pompierii voluntari de la comuna Gherăeşti, cu o autospecială de stingere, şi mai mulţi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Boteşti. În urma evenimentului au ars acoperişul locuinţei, realizat din astereală din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa 80 de metri pătrați, și bunurile materiale aflate în cele două camere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, un scurtcircuit electric la un conductor electric cu defecţiuni.

Tot sâmbătă, la ora 22:16, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Doljeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD (EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, şi trei voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Doljeşti. În urma evenimentului au ars bunuri materiale aflate în bucătărie, planşeul din lemn al bucătărie şi, parţial, astereala acoperişului, pe o suprafaţă de circa zece metri pătrați. A fost evacuată o butelie de aragaz, din bucătărie, care prezenta pericol de explozie. Proprietarul, în vârstă de 54 de ani, a suferit un atac de panică, fiind transportat de echipajul SMURD la CPU Roman. Conform pompierilor, cauza probabilă de producere a incendiului a fost reprezentată de scăpări de gaze combustibile.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0