Prima paginăActualitate

Trei inconștienți la volan pe străzile din Roman, reținuți de polițiști

Trei inconștienți la volan pe străzile din Roman, reținuți de polițiști

Dimensiune text

 

 

Trei bărbați din Roman sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Conform IPJ Neamț, în noaptea de 26 spre 27 august, în jurul orelor 1.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman a depistat pe bulevardul Republicii, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Roman, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată poliţiştii au constatat că acesta avea permisul de conducere reţinut din anul 2017, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, iar în urma audierii sale, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii aceluiaşi tip de infracţiune, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Poliţiştii l-au introdus în arestul IPJ Neamţ, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă.

Luni, 27 august, în urma administrării probatoriului, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Roman au reţinut pentru 24 ore, un tânăr de 25 de ani, din Roman, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În fapt, în noaptea de 25 spre 26 august, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Roman a depistat tânărul de 25 de ani, care conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, din Roman, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat alcoolscopic, a rezultat o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au stabilit că acesta avea reținut permisul de conducere de la finalul anului 2017, pentru comiterea unei infracţiuni similare. Conducătorul auto a fost introdus în centru de reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Neamţ, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă.

Luni seara, 27 august, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Roman a depistat, pe strada Mihai Viteazu, din Roman, un autoturism condus de un romaşcan de 31 de ani, care se afla sub influenţa alcoolului. Acesta a fost supus testării cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuarea cercetărilor conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii au constatat că nu deținea nici permis de conducere. Astăzi acesta urmează să fie introdus de poliţişti în arestul IPJ Neamţ pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz de prelevare mostre biologice şi a infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, mai precizează comunicatul IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0