Home

Trei handbaliste de la Roman în echipa seriei A la „Cupa selecționatelor”

Vasilica Lazăr (foto) este unul dintre cei doi antrenori ai echipei care va reprezenta seria Nord-Est la turneul naţional de la Oneşti, trial pentru alcătuirea lotului naţional la juniori III.

Federaţia Română de Handbal (FRH) va organiza, în perioada 4-7 decembrie, „Cupa selecţionatelor de serie” la handbal feminin, categoria juniori III – copii născuţi în 2000 şi 2001. Competiţia va avea loc la Oneşti, acolo unde Romanul va fi reprezentat de profesor-antrenor Vasilica Lazăr şi de jucătoarele Denisa Suceu (inter), Alina Văduva (inter) şi Irina Maxim (extremă), de la Liceul cu Program Sportiv. Pe banca tehnică a selecţionatei serie A se va afla şi Elena Lupan (LPS Iaşi), antrenor la echipa clasată pe locul I în grupa amintită. Scopul acestui concurs, conform celor stabilite la FRH, este de a verifica potenţialul celor mai bine cotate sportive din generaţia amintită, prilej cu care se va face selecţie pentru lotul naţional, dar şi pentru Centrul de Excelenţă al juniorilor. Echipele, 12 de toate, participante la „Cupa selecţionatelor”, vor fi împărţite în două grupe a câte şase, jocurile urmând a se disputa după sistemul fiecare cu fiecare. Apoi, se vor disputa partide pentru alcătuirea clasamentului general.

Viitorul începe în fiecare zi

„Din selecţionata Nord-Est fac parte jucătoare de la toate echipele din seria A. Fiecare antrenor de la acestea a propus un număr de jucătoare pe considerentul că acestea au stofă de lot naţional. Mai sunt sportive care ar fi putut fi selecţionate, dar lotul selecţionatei seriei nu poate cuprinde mai mult de 14 jucătoare”, a afirmat Viorel Lazăr, profesor-antrenor la LPS Roman, antrenor secund la HCM Roman.

Echipa romaşcană de handbal, junioare III, a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de Vasilica Lazăr şi Viorel Lazăr, a încheiat primele trei turnee din cadrul campionatului naţional, seria A, cu şapte victorii, două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri. Ca urmare, LPS Roman ocupă locul al doilea în grupă şi se poate considera calificată în faza următoare a competiţiei, deşi mai sunt două turnee în grupa din care mai fac parte: LPS Iaşi, LPS Suceava, LPS Piatra Neamţ, LPS Vaslui.

Rezultatele înregistrate de LPS Roman în primele trei turnee: (I) 17-24 cu LPS Iaşi, 10-0 cu LPS Suceava (meci pierdut de echipa suceveană din cauza nerespectării cerinţelor de vârstă), 27-24 cu LPS Vaslui, 13-11 cu LPS Piatra Neamţ; (II) 13-21 cu LPS Iaşi, 23-14 cu LPS Suceava 23-23 cu LPS Vaslui, 22-9 cu LPS Piatra Neamţ; (III) 15-19 cu LPS Iaşi, 21-21 cu LPS Suceava, 23-21 cu LPS Vaslui, 23-16 cu LPS Piatra Neamţ.

În urma rezultatelor înregistrate în cele trei turnee disputate, LPS Roman ocupă locul secund în grupa sa. Clasament: 1. Iaşi – 36 puncte, 2. Roman – 23 puncte, 3. Vaslui – 19 puncte, 4. Piatra Neamţ – 3 puncte, 5. Suceava – 2 puncte. Echipa din Suceava a fost penalizată cu cinci puncte din cauza nerespectării cerinţelor regulamentare în anumite meciuri.

Comentarii

WORDPRESS: 0